27 már

Balaton átúszás 2016

Idén is vízre szállunk a babamentés érdekében!

Illetve szó szerint inkább vízbe ugrunk, hogy minél több ember figyelmét ezzel is felhívjuk arra, hogy vegyük észre a környezetünkben élő nehéz helyzetbe került kismamát, illetve családokat. Tavaly több, mint 30 esetben tudtunk segíteni rászorulóknak, és a tapasztalatunk az, hogy már egy kis támogatás is sorsokat változtat meg, és emberi életeket menthetünk meg ezáltal.

Ezért várjuk a jelentkezéseteket az úszó csapatba és a szárazföldi szervezők csapatába is. Fontos, hogy minél többen legyünk a vízben és szórólap, lufi osztogatásra, palacsinta evésre is szeretnénk minél nagyobb csapatot szervezni. 🙂

Írjatok az info@varvavart.hu címre.

Az első tervezett Balaton átúszási időpont 2016.július 2. szombat. A részletekért nézzétek meg a rendezvény hivatalos weboldalát: www.balaton-atuszas.hu/informaciok

Fotó: Kele János

Fotó: Kele János

19 jul

Megismertünk ismét egy kedves adományozót, Tituszt és szüleit

Titusz anyukája: Helló! Szeretnék egy kisebb csomaggal segíteni más babáknak és mamáknak. 6 hónapos kisfiam kinőtt ruháival, (mind szép, hibátlan, kimosva, de már egy részét elajándékoztam), mikrohullámú sterilizáló, mellszívó cumisüveggel, játszószőnyeg minden része megvan,Várvavárt_ruhaadomány_3 mecsektea, cumisüveg, cumisüvegvég, 1-2 játék-rágóka. Bkv-val, babakocsival nem bírnám elvinni, férjem dolgozik, ha nem tudnának eljönni érte személyesen, akkor legközelebb július 8-án délelőtti órákban tudnánk elvinni arra a címre, amit az adatlapon látok. Nem tudom, hogy működik ez Önöknél…

VVA: nagyon köszönjük előre is! Megszervezzük a fuvart szívesen. Hadd kérjek egy címet és tel.számot hogy tudjuk egyeztetni az időpontot…

Titusz anyukája: KicsVárvavárt_ruhaadomány_2it nagyobb gyerekeknek való is van benne, meg felnőttnek való, de szerintem maguk találnak nekik gazdát. Ezek nem ócskaságok, nehogy azt higgyék,hogy csak kilomoltam a szekrényt. Mindent odaajándékozok, amiket neten hirdettem pénzért, mert így érzem most helyesnek.

Sokáig kerestem, hova adjam oda őket. Örülök, hogy találtam Önöket. Így tényleg olyan helyre jutnak, ahol örülnek majd neki.

VVA: köszönöm az infot és nagyon köszönjük a bizalmukat felénk! Jelentkezek, ha sikerül a fuvart megszerveznem  

——————————————————————————————————————————

Az adományokat sikVárvavárt_ruhaadomány_1eresen elhoztuk, ezúton még egyszer is köszönjük!

🙂 🙂 🙂

09 jul

Balaton átúszás – MEGÚSZTAM

Sokan őszinte együtBalaton-átúszás_megúsztamtérzéssel kérdezitek, hogy hogyan sikerült az átúszás? Nem volt hideg a víz? Milyen eredményeink lettek?

Ha diplomatikusan akarok fogalmazni, akkor azt kell mondjam, hogy idén a távolságra mentünk rá, nem az időre… 🙂 de egy érdekes összefüggésre mindenesetre rájöttünk: a részidők fordítottan arányosak lettek a felkészülésre szánt energiaráfordítással.

(Akinek ez a megfogalmazás bonyolultnak tűnne: a víz nagyon hideg volt, emiatt komoly görcsökkel küzdöttük át magunkat a túlpartra, felhasználva szinte az összes mentőhajón felhalmozott izomlazító kenőcs és szőlőcukor nagyobb részét 🙂 )

Ettől függetlenül nagyon jó volt a csapat, aminek egyik részét sikerült is befotózni. Sok emberrel sikerült beszélgetnünk és nagy örömünk, hogy sokan aktívan támogatják a baba és családmentést!

IMG_2886 IMG_2924

Köszönjük mindenkinek a részvételt és / vagy a támogatást! Jövőre újra megpróbáljuk 🙂

03 jul

Balaton átúszás 2015

HURRÁ, HOLNAP ÚSZUNK 🙂 !

swimming-symbol
A programról címszavakban:

~ találkozó reggel 8h-kor a déli parton, Balatonboglár, strand, rendezői bal hátul (8638 Balatonlelle, Móló sétány 4.
GPS: 46.791208, 17.692971)

~ úszócsapat (eddig 11 fő) 8h körül hajóra száll és az északi partról legkésőbb 9h-kor vízbe ugrik (előregisztrációt javasoljuk és a kinyomtatott papírt a háziorvossal írassátok alá még ma, így gyorsabb a vízre szállás – http://www.balaton-atuszas.hu/)

~ többieknek a parton (eddig kb. 12 fő) lábmunka: lufi, süti, szórólap osztás, kvízjáték ( a tervek szerint minden résztvevő ajándékot kap, és kisorsolunk 3db bambusz IPhone tokot!!! )

Amire még szükségünk lenne:
~ beígértem a baracklekváros palacsintát porcukorral szórva, de a gyártást még nem vállalta fel senki 🙂 FONTOS: a lekvár ne legyen túl édes!
~ plusz sátor, kempingszékek, asztalok
~ víz, üdítő, hűtőtáska, gyümölcs, tálalók

Sátorbontás: 14h-15h között

02 jul

Egy nagyszerű együttműködés kezdődik – Love All Help All

Egy önkéntes adakozást szervező cég vezetői, Kormos István és Tóth József keresett meg bennünket azzal a lehetőséggel, hogy az alapítványunk is felkerülhet az oldalukra: https://loveallhelpall.org/hu/hu/main.

Ezáltal a náluk regisztrált webáruházakban való rendelések egy kis hányadával is lehet támogatni ezentúl a Várva Várt Alapítványt is, ráadásul mindenféle plusz kiadás vagy közvetítési jutalék nélkül.

Hogyan működik? A kereskedelmi vagy szolgáltató cégek felajánlanak a forgalmukból pl. 5% kedvezményt, amit nem a vásárló kap meg, hanem “átirányíthatja” az általa megjelölt civilszervezet felé. A vásárlás után a vásárló kap egy visszajelzést, hogy mekkora összegű támogatást indított el. Eközben a megjelölt civilszervezet is kap értesítést, hogy ez az összeg hamarosan megérkezik a számlájára. Az összeg beérkezése után a rendszer visszajelzi a vásárlónak, hogy megérkezett az összeg. Az “átirányított” adomány 100%-ban megérkezik a civilszervezethez az alapítók jóvoltából.

Egy kisfilm is készült az adakozási lehetőségről:

https://www.youtube.com/watch?v=uhC9VkLBzak

LAHA_VVA_megállapodás_2Érdemes megnézni, hogy milyen termékek kaphatóak már rajtuk keresztül, mert aki ezeken az oldalakon vásárol, az meghatározhatja, hogy a vásárlásának egy bizonyos százalékát az általa preferált szervezetnek utalják át, például nekünk :).

Az ötlet óriási, és várhatóan nagyon sok cég és civil szervezet fogja magát regisztrálni a rendszerükbe.

Köszönjük a lehetőséget!

 

01 jul

Balaton átúszás 2015

Balaton_átúszás_3

Alapítványunk “sporttagozata” idén is nekivág a Balaton átúszásnak.

A rendezvényen való megjelenéssel az a célunk, hogy tovább népszerűsítsük a babamentést és a családtámogatást. A sikeres családok alappillérei egy egészséges társadalomnak, ezért úgy érezzük, hogy sokkal többet kell tenni a családok, és gyermekek támogatására, hogy azok jól működjenek. Ezen belül a megfogant magzatok élete áll a figyelmünk fókuszában, hogy az ő fejlődésük zavartalan legyen, meg tudjanak születni, és egészséges és teljes emberré tudjanak felcseperedni. Ehhez nagy szükség van arra, hogy ők érezzék, hogy várva várt gyermekek, még akkor is, ha a természetes körülmények nem ideálisak.

Gyere te is, csatlakozz az úszó vagy a szárazföldi csapatunkhoz! 🙂

Írj nekünk a balcsi@varvavart.hu címre!

Frissülő facebook bejegyzéseink:

https://www.facebook.com/varvavart

Balaton_átúszás_4

22 jún

3. kerületi ruhaadomány érkezett

Az alábbi képen a szüntelenül mosolygó Kacsó Krisztina látható, aki Torgyán doktor úr jobbkezeként ismert, elismert és közismert színfoltja a Vörösvári úti háziorvosi rendelőnek. 🙂

Az ő szervezésébe bekapcsolódtak a szomszédban dolgozó védőnők, valamint Kala Tibor és kedves felesége, Mariann valamint még több barátuk, akiktől már második adag ruhaadományt kapjuk. Köszönjük!!!

Kacsó_Krtiszta_2obudai_ruhaadomany

19 jún

Újabb várvavárt segélyakció

Van még egy szuper munkatársunk, Dendel Erika, aki megismert egy vidéki sokgyermekes családot, akik segítséget kértek tőlünk a nehéz anyagi körülményeikhez. A kérést megosztottuk VELETEK, és mondtuk szomszédnak, sógornak, komának :), mire összejött egy kisteherautónyi adomány, ágyak, mosógép, fűnyíró, ruhák, ágyneműk, edények, stb. Tegnap ezt sikerült is leszállítani nagy örömre. Köszönjük az adományokat és a példás összefogást! 🙂 3 adományozóról és a vidám gyerekekről is készültek fotók.Adományozók2 Csizmaziáné Julika2 Bag1