Barion Pixel

Kétszer született gyermekek – orvostudomány az élet védelmében

Egy angol házaspár dermesztő hírt kapott egy terhességi vizsgálat során, kisfiúk minden valószínűség szerint komoly fejlődési rendellenességben szenved, ők mégis a megtartása mellett döntöttek.

A kis Parkert nyitott gerinccel diagnosztizálták, ami a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése. A betegség akkor fordul elő, amikor a velőcső fejlődése valamelyik lépésben zavart szenved, így a gerincoszlop nem záródik össze teljesen. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a kisbaba állapota a legsúlyosabb válfaja a betegségnek, és mielőbbi beavatkozást indokolt.

Az ilyen betegséggel diagnosztizált kisbabák nagy részét abortálják.

Szülei nem akarták elvetetni a kisbabát, ezért a méhen belüli beavatkozást választották. Ennek során a császármetszéshez hasonló sebészi beavatkozással nyitják meg a méhet, és így operálják meg a magzatot. Tudományos kutatások szerint a nyitott gerinc műtéti helyreállítása a méhen belül elvégezve a leghatékonyabb, így a leggyorsabb ugyanis a baba regenerációja, valamint a mentális képességek és a mozgásfejlődés területén is megelőzhető a további károsodás. A nyitott magzati műtét egy kényes sebészeti eljárás, ezért a szülők Orlandóba utaztak a Winnie Palmer Hospital for Women & Babies központba, ahol már több ilyen jellegű műtétet is végeztek korábban. Parkert a 25. terhességi héten műtötték meg, és ezután még 12 hétig fejlődött tovább az anyukája hasában. Szülei megfogalmazása szerint a 37. terhességi héten született meg „másodszor”, és csodálatos módon nem szorult sürgősségi ellátásra. Azóta 1 hónapos, gyönyörűen fejlődő kisfiú!

A nyitott gerinc a leggyakoribb fejlődési rendellenességek egyike, és ma már világszerte számos klinikán adott a lehetőség a méhen belüli operációra. Amennyiben érdekel Parker további fejlődése, keresd a Positively Parker Facebook oldalt!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok