Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Te mit gondolsz az abortuszról?

április 11, 2019

Gyakran hajlamosak vagyunk úgy véleményt foglalni bizonyos kérdésekben, hogy nem ismerjük behatóan a témát. Lila Rosa szerint így van ez az abortusszal kapcsolatosan is.

A Live Action szervezet egy amerikai családi házból indult, az akkor 15 éves Lila Rose vezetésével. A fiatal lány arra szerette volna felhívni a kortársai figyelmét, hogy milyen orvosi beavatkozás is valójában az abortusz, mi történik a még meg nem született gyermekekkel. Azóta a civil kezdeményezés Amerika egyik vezető életvédő szervezetévé nőtte ki magát. Felvilágosító munkájuk célja az emberi életet megbecsülni és tisztelni képes kultúra megvalósítása.

Az életpárti mozgalom egyik legnagyobb képviselőjeként milliókhoz juttatják el az üzenetüket havonta. Széles és gyorsan fejlődő online jelenlétüknek hála több fronton is találkozni lehet velük. Az ő gondozásukban jelentek meg először az abortusz procedúráját orvosi részletességgel bemutató videók, és az ezzel kapcsolatos felvilágosítás.

A videók nem titkolt célja az abortusszal kapcsolatos tudatlanság felszámolása, a gondolkodásmód megváltoztatása és az életmentés.

Alapítványunk együttműködésben áll a Live Action szervezettel, aminek keretében használhatjuk és terjeszthetjük magyar nyelven az elkészült figyelemfelhívó videóikat. A videók egyik részében embereket állítanak meg az utcán, hogy megkérdezzék a véleményüket az abortuszról. Ezután bemutatnak nekik az eljárásról egy kisfilmet, majd megkérdezik, hogy ez megváltoztatta-e a vélekedésüket. Nagyon érdekes és felkavaró felvételek készülnek ezekről az esetekről, amelyeket ezentúl rendszeresen láthattok majd magyar felirattal!

Fogadjátok szeretettel a sorozat kezdő részét!

Ha úgy gondolod, hogy ez a videó megváltoztatná egy-egy ismerősöd véleményét, küldd tovább! Ha szeretnéd, hogy hasonló jellegű videókat jelentessünk meg a jövőben, akkor kérünk azt is jelezd nekünk Facebook oldalunkon, YouTube csatornánkon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.