Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Civilek a gyermekvédelemben

Civilek a gyermek-védelemben

június 11, 2021

Tavaly sajnos nem tudtunk menni a COVID-19 miatt a Balcsira, de idén újra vízbe ugrunk, hogy minél több ember figyelmét ezzel is felhívjuk arra, hogy vegyük észre a környezetünkben élő nehéz helyzetbe került kismamákat, illetve családokat.

Mivel rendszeresen járunk anyaotthonokba, gyermekotthonokba és más olyan zárt intézményekbe, amik kiemelten veszélyeztetettek és mivel várhatóan sokan érkeznek a Balaton-átúszásra külföldről is, ezért óvatosságból a tavalyi rendezvényt kihagytuk.

Pedig nagyon hiányzik nekünk is a Magyar Tenger, de ezzel kapcsolatban nagyon óvatosak voltunk. Szerencsére idén más a helyzet.

Az év elején sikerült több mint 200 rászoruló családnak 20.000 Ft értékű pelenka csomag adományt küldeni országszerte.

Most az a célunk, hogy a Balaton-átúszás résztvevői és támogatói segítségével meg tudjuk ismételni ezt az adománygyűjtő akciónkat, azaz 4.000.000 Ft támogatást szeretnénk összegyűjteni.

Segíts te is, hogy elérjük ezt a célt. 💙 Akár már 50 Ft-tal is bekapcsolódhatsz a nyári pelenkagyűjtő akciónkba. Ha a partról vagy otthonról szurkolsz, akkor is támogathatsz minket:

Tudtad?

1 nap nagyjából 10 pelust használ el egy újszülött baba, ami kb. 500 Ft-ba kerül

🔹 Ez 1 hónapban átlagosan 300 db (15.000 Ft).

🔹 Nagyobb babakorban a napi fogyás csökken, de egy bébiúrnak vagy bébiúrnőnek fél év alatt így is több, mint 1000 db pelusra van szüksége, ami nagyjából 50.000 Ft-ba kerül!

Egy kis segítséggel, őszinte szívből jövő támogatással is óriási segítséget nyújthatunk a rászorulóknak! 💝

Az esemény linkje és ahol jelentkezni tudtok, ha részt vennétek a 🌊🏊 39. Balaton-átuszáson 🏊‍🌊

Mi ott leszünk és TE? 😁

🔹 https://www.balaton-atuszas.hu/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.