Barion Pixel

Az egészségügyben dolgozik? Szeretnénk támogatni a munkáját!

Az elmúlt években sok tanácsadó szakember – szülész-nőgyógyász, védőnő, szociális munkás, családvédelmi szakember – keresett fel bennünket azzal a kérdéssel, hogy tudunk-e segíteni válsághelyzetbe került várandós anyáknak, illetve olyan hölgyeknek, akik nem tervezett módon estek teherbe.

A Családvédelmi Szolgálat több védőnőjétől is kaptunk arról visszajelzést, hogy a náluk
abortuszra jelentkező hölgyek egy része szíve szerint életet adna
a méhében fejlődő magzatának
és nem döntene a terhességmegszakítás mellett.

Legtöbbször a bizonytalan párkapcsolati helyzet okozza, hogy elkeseredésükben az abortuszon gondolkoznak. A második leggyakoribb okként az érkező gyermek fogadásához szükséges tárgyi szükségek hiányát jelölték meg.

 

A kisbabájukat megtartani szándékozó hölgyek megsegítése miatt szeretnénk felajánlani a segítségünket.

Miben tudunk segíteni?

Szeretnénk az alábbiakban bemutatni Önnek a Várva Várt Alapítvány krízisterhes hölgyeket, illetve házaspárokat
támogató munkáját.

 

Segítő beszélgetések


Sok babaváró hölgy bizonytalan abban, hogy mi a helyes döntés. Sokan félnek az abortusz testi, lelki negatív következményeitől.
Szeretnénk felajánlani nekik ingyenesen, hogy őket megértő, nyitott szívű szakembert, pszichológust vagy más szociális területen dolgozó szakembert  biztosítunk számukra, akivel meg tudják osztani az érzéseiket, és a nehézségeikre segítséget kaphatnak.
Szakembereink telefonon, skype-on, messengeren, zoom-on vagy személyesen is rendelkezésükre állnak.

Párkapcsolati és életviteli tanácsadás

Szociális területen dolgozó tapasztalt szakembert biztosítunk, hogy segítsünk reálisan felmérni egy esetlegesen fennálló párkapcsolat helyzetét és segítsünk azt pozitív irányba előremozdítani.
Gazdasági kérdésekben gyakorlott tanácsadót biztosítunk, illetve ha már vannak az anyukának gyermekei vagy a kisbabája megtartása mellett dönt, segítünk megigényelni az elérhető szociális juttatásokat.
A várandósság ideje alatt többször, akár folyamatosan tartjuk vele a kapcsolatot, ahogy ő ezt igényli.

Mentorálás krízistanácsadóinkkal

Igény esetén szülésig és szülés után tartó mentorálást biztosítunk krízistanácsadóinkkal 

Tárgyi adományok

Minden tárgyi szükségletet, amire a várandósság ideje alatt és a szülés után alapvető szüksége van egy családnak segítünk beszerezni.

Sok támogatónk örömmel segít a terhesvitamin, babakelengye, babakocsi, babaágy, pelenka stb. összegyűjtésében, hogy ez ne legyen akadálya annak, hogy megszülethessen egy kisgyermek.

Lakhatási lehetőség

Több anyaotthonnal, Családok Átmeneti Otthonával, támogató lakástulajdonosokkal jó kapcsolatban állunk, így többször segítséget tudunk nyújtani azon családok részére, akiknek lakhatásra van szüksége

Kinek akarunk segíteni?

 

Elsősorban azoknak, akik meg akarják tartani a gyermeküket vagy akik bizonytalanok abban, hogy hogyan döntsenek.

Tapasztalatunk szerint, ha sikerül ráhangolódnunk egy kismamára és elfogadja a támogatást, felszabadul valamennyire a stressz alól, és józanabb módon képes átlátni a döntési lehetőségeket. Vagyis mindazoknak szeretnénk segíteni, akik megnyílnak előttünk, bizalmat szavaznak nekünk és igénylik a kapcsolatot.


Emellett szeretnénk segítséget nyújtani mindazon szakemberek számára, akik ilyen helyzetbe került hölgyeket segítenek.

A védőnői prevenciós munkába is szívesen besegítünk szóróanyagok, szakkönyv biztosításával, illetve lehetőségeink szerint egyéni igények szerint is igyekszünk segítséget nyújtani.

 

Hívjon minket a +36 30 3297315-ös számon vagy írjon emailt az info@varvavart.hu email címre vagy az alábbi kapcsolati űrlapon keresztül is megírhatja, hogy miben kér tőlünk segítséget.
Üzenetének elküldésével Ön automatikusan elfogadja a Várva Várt Alapítvány adatkezelési nyilatkozatát.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

13 + 12 =

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok