Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Rólunk

100+ lelkes aktivistából és 10+ szakemberből álló csapatunk
több, mint 13 éve tevékenykedik.

Kik vagyunk mi?

Sokan szeretnének segíteni azoknak a várandós anyáknak, akik nehéz élethelyzetbe kerültek. Azonban a saját kezdeményezésű segítségnyújtás sokszor nem elégséges. Ezért hoztuk létre 2010-ben a Várva Várt Alapítványt és szereztük meg azt a tudást, tapasztalatokat és engedélyeket, amelyek által a család és életvédelmi munkánkat végezzük. Szakmai felügyeletünket a Kulturális és Innovációs Minisztérium biztosítja.

Célunk, hogy a várandósságuk miatt válságba került nőknek minden szükséges információt és támogatást megadjunk, hogy tudatos döntéseket hozhassanak az életük egyik legnehezebb időszakában. Fő célunk, hogy a gyermekek a vér szerinti családjukban nevelkedhessenek, ha ez mégsem lehetséges, akkor nyílt örökbefogadás által segítünk megtalálni számukra szerető családot.

Az ország minden megyéjében jelen vagyunk, és önkénteseink száma meghaladja a százat. 2010 óta több, mint 1500, csak 2022-ben közel 500 esetben segítettünk a hozzánk forduló krízisterhes anyáknak és családjaiknak. 

Krízist elhárítani, megoldani mindig jelentős emberi és anyagi erőforrások megvalósításával lehetséges. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést: képzett oktatóink rendszeresen tartanak prevenciós előadásokat általános és középiskolákban, nevelőotthonokban, hátrányos helyzetű fiatalok körében a tudatos és értékorientált szexuális életről.

Mentorálással is aktívan segítünk több, mint 10 gyermekotthonban, ahol heti rendszerességgel mentorálunk gyerekeket és ifiket. Motivációs beszélgetésekkel, külső programokkal, fejlesztésekkel, tehetséggondozással állunk mellettük, hogy jó orányt vehessen az éltpályájuk. 

Életszerető és értékközpontú közösséget építünk, ahol fontos érték számunkra az élet szépsége, védelme és az egymás iránti szolidaritás.

Közhasznú szervezetként magán és vállalati támogatások, valamint az adó 1%-os felajánlása is nagyon fontos számunkra. Segítségükkel lehetővé válik, hogy továbbra is segíthessünk azoknak, akiknek szükségük van ránk.

Ha te is szeretnél segíteni munkánkban, kérjük, tekintsd meg támogatási lehetőségeinket. Adószámunk: 18139039-1-42

Nézd meg a rövid bemutatkozó videónkat:

Csapatunk

Petrőcz Júlia

Szakmai vezető

Lukács József

Lukács József

Alapítvány elnöke

Pálinkás Éva

Örökbefogadási referens, régiómenedzser, titkár

Lukács Réka

Prevenciós vezető, örökbefogadási referens, régiómenedzser

vva-szakembereink-dano-eva

Danó Éva

Családgondozási referens, régiómenedzser

vva-szakembereink-kallay-melinda

Kállay Melinda

Mentorprogram vezető


Palásti Zsófi Zea

Mentorprogram vezető

dr. Vígh-Miklósdi Ramóna

Jogi tanácsadó

dr. Dékány Ágnes

Szülész, nőgyógyász

dr. Tóth Ágnes

Szülész, nőgyógyász

Rendszeres támogatóink

Szakmai partnereink

magyarorszag-kulturalis-es-innovacios-miniszteriuma-logo

Kulturális és Innovációs Minisztérium

Tegyesz

aldozatsegito-kozpont-logo

Áldozatsegítő Központ

Ágacska Alapítvány

Védőnői szolgálat

csaladvedelmi-szolgalat-logo

Család és gyermekjóléti szolgálatok

sos-gyermekfalvak

SOS Gyermekfalvak

mave-logo

Magyar Védőnők Egyesülete

Mózeskosár Egyesület

babagenetika-logo

Babagenetika Egyesület

A Tudatos Termékenységért Alapítvány

Fészek Alapítvány

csaladbarat-magyarorszag-logo

Családbarát Magyarország

golyahir-alapitvany-logo

Gólyahír Alapítvány

baptista-szeretetszolgalat-logo

Baptista Szeretetszolgálat

Várva Várt Alapítvány

Várunk a központi irodánkban!

Cím: 1108 Budapest, Venyige u. 3

Nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek előre egyeztetett időpontban (akár más napokon is).

Telefon: 06-30-329-7315

Email: info@varvavart.hu

Szerte az országban rendelkezünk irodákkal

Találd meg a hozzád legközelebbit, és találkozzunk,
akár ha segítségre van szükgésed, vagy ha hozzájárulnál munkánkhoz.

Hogyan segítünk?

Ismerd meg a Várva Várt Alapítvány közhasznú munkáját!

1500+

nehéz helyzetbe került családnak segítettünk

Krízisterheseket támogatunk

Segítünk azoknak, akik kritikus anyagi, családi vagy más körülmények miatt úgy érzik, nem tudják vállalni kisbabájukat.

Segítjük az örökbefogadást

Támogatjuk azokat a párokat, akik vállalják egy nehéz sorsú gyermek felnevelésének felelősségét.

400+

gyermek hazakerülésében segítettünk

1000+

tinédzserrel beszélgettünk

Prevenciós előadásokat tartunk

Rengeteg krízis elkerülhető lenne, ezért fontosnak tartjuk a tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő előadások szervezését fiatalok számára.

Alapítványunk számokban

0 +

éve
működünk

0 +

városban
van aktivistánk

0 +

önkéntessel
dolgozunk

Néhány visszajelzés a munkánkról

“Köszönöm, hogy vannak. Áldom azt a napot mikor felléptem az internetre és megtaláltam önöket és írtam egy üzenetet. Köszönök mindent, amit értem és a kislányomért és a születendő babáért tesznek. Nagyon köszönöm!”
“Nagyon hálás vagyok nektek, nélkületek semmiképp sem lett volna részem ebben a csodában minden nap”

Kövess minket közösségi oldalainkon

Mivel tudsz támogati a social médiában? Kövess be minket, like-olj, szólj hozzá és ha egyet értesz vele, oszd meg tartalmainkat!

Írj nekünk​

Akár segítséget szeretnél kérni terhességeddel kapcsolatban, vagy más témában keresel minket, írj nekünk és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Főoldal
kezek filter nélkül

Üzeneted elküldésével automatikusan elfogadod a Várva Várt Alapítvány adatkezelési nyilatkozatát.

Jótettek szülik a hősöket!

A hősök nem születnek, hanem tetteik által válnak hőssé. Ehhez elég a kicsi, de jó cselekedet – mert a tett nagyságát nem az méri, aki adja, hanem az, aki kapja. Ma lehetőséget adunk, hogy akár egy pillanatra is hőssé váljon azok számára, akiknek szükségük van az Ön segítségére! Ha a projekt felkeltette érdeklődését, több információt az alábbi linken találhat.

Maradjunk kapcsolatban

Értesülj minden új izgalmas kezdeményezésünkről és az aktuális híreinkről!

Kövess minket social media felületeinken:

Petrőcz Júlia

Szakmai vezető

Petrőcz Júlia az alapítvány szakmai vezetője és egyik alapító tagja.

Több évtizedes lelkész és tanácsadó munkája során számos párkapcsolati és várandóssággal kapcsolatos krízisben segített. Az évek során széleskörű szakembergárda gyűlt köré, akikben megfogalmazódott az alapítvány megalapításának gondolata.

Részt vett az alapítvány vidéki krízisközpontjainak megalapításában és elindításában és szakmai vezetőként segíti a krízisgondozás és az örökbeadás-örökbefogadás folyamatát.

Lukács József

Alapítvány elnöke

Lukács József az alapítvány elnöke és egyik alapító tagja. Teológus, majd közgazdász diplomákat szerzett, emelett logisztikai szakképzést is tanult. Egy sikeres vállalkozás vezetőjeként vállalta el az alapítvány adminisztrációs vezetését 2010-ben. Elvégezte az EMMI által szervezett krízisgondozó és örökbefogadási tanácsadó, majd később az utánkövetési szakképesítést is.

A kezdeti években az alapítvány szakmai munkájának biztosítása mellett a szervezetépítés és az országos adminisztráció megszervezése voltak a fő feladatai. Emellett a kreatív kampányok kitalálásában és megszervezésében is aktívan részt vett, melynek során az alapítvány életvédő koncerteket szervezett és elindított több közösségépítő mozgalmat is.

A prevenciós munka aktív résztvevőjeként 2022-ben TeenStar prevenciós oktató képesítést szerzett. 

Lukács Réka

Prevenciós vezető, örökbefogadási referens, régiómenedzser

Lukács Réka örökbefogadási tanácsadóként 2010 óta vesz részt az alapítvány munkájában. 

Emellett TeenStar oktató és az alapítvány prevenciós vezetője. 

Örökbefogadó szülőként a szakterületet gyakorlati oldalról is jól ismeri.

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.