Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

A Szolgálati Agarak a Várva Várt Alapítvány színeiben futottak

június 8, 2022

Jótékonysági futás a koraszülöttekért. Honnan jött az együttműködés? Miért fontos az alapítvány számára, hogy kimagasló eredményeket érjen el? Mi a közös célunk?

Az együttműködés a Szolgálati Agarakkal a Covid időszakában merült fel, azzal a céllal, hogy a futást és az életmentést előtérbe tudjuk helyezni.

Mivel alapítványunk rendszeresen veszt részt különböző sporteseményeken, szerettük volna, ha eredményesebb teljesítményt is tudunk nyújtani ezeken a versenyeken a következő időszakban.

Ezért döntöttünk amellett, hogy segítséget kérünk a Szolgálati Agaraktól, és felkérjük őket, hogy fussanak velünk.

Szeretnénk ezúton is külön köszönetet mondani Hajnal Kornél rendőr alezredesnek, a Szolgálati Agarak vezetőjének és nem utolsó sorban csapatának.

Miért tartjuk fontosnak, hogy kimagasló eredményeket érjünk el a sportrendezvényeken?

Nagyon örülünk annak, hogy egyre többen csatlakoztok a Várva Várt Alapítvány aktivistái közé, sokan közületek velünk futnak ezeken az eseményeken.

Amellett, hogy most már az Agarakkal együtt nagyon jó eredményeket érünk el, nemcsak azt mutatjuk meg a közönségnek, hogy mi létezünk, hanem ezzel felhívjuk az emberek figyelmét az embermentésre.

Találkozhatunk olyan emberekkel ezeken a rendezvényeken, akiket nem érhetünk el és ezáltal alkalmunk adódik segíteni nekik.

Számunkra egyfajta megnyilvánulásra, kommunikációs lehetőségre tudjuk felhasználni ezeket az eseményeket. Közel 7-8 éve, hogy most már rendszeresen részt veszünk különböző sportrendezvényeken.

Tavaly előtt, vagyis 2020-ban egy veszprémi koraszülötteket támogató alapítványt is tudtunk támogatni 1.000.000 Ft-tal.

2021-ben a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt 300.000 Ft-tal tudtuk segíteni.

Mi a közös célunk?

A Szolgálati Agarakkal az életmentés felhívására való figyelem mellett olyan fiatalokat szeretnénk mentorálni, akik gyermekotthonokban élnek, emiatt sokkal szűkebb, kevesebb lehetőségeik vannak arra, hogy sportoljanak vagy akár művészeti oktatásban részesüljenek.

Szeretnénk segíteni nekik, hogy el tudjanak jönni az edzésekre és tudjuk őket a továbbiakban segíteni.

AZ IDEI ÉV EDDIGI EREDMÉNYEI:

  • 2022 – Telekom Vivicittá futóversenyen összesen 8 komoly érmet szereztünk. A Szolgálati Agarak lányai nyerték a “félmaraton trió női kategóriáját”. A fiúk pedig a “trió férfi kategóriájában” a másodikok lettek.
  • Sági Barbi és Sági József “félmaraton párban váltójában” a vegyes (1 nő, 1 férfi) kategóriában a II. helyezést érték el!
  • Május 15. – “Másodszor is célba érünk!” Jótékonysági futás a koraszülöttekért 2022, A Szolgálati Agarak fiú és lány csapatai I. helyezést értek el.

Iratkozzatok fel a Facebook-on a Várva Várt Alapítvány SportKlub csoportjába:

https://www.facebook.com/groups/varvavartsportklub

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.