Barion Pixel

A kapcsolati erőszak áldozatait segíti egy új mobilalkalmazás

Idén a Vodafone Magyarország Alapítvány kapcsolati erőszak áldozatait és környezetüket támogató innovációja nyerte el az Effekt 2030 díj Mindenki társadalma kategóriájának fődíját.


 

Letölthető a legnagyobb app áruházakból (Android, iOS) a Vodafone Magyarország Alapítvány fejlesztése, a kapcsolati erőszak áldozatait segítő Bright Sky HU mobilalkalmazás.

AZ APP NEMCSAK A BÁNTALMAZÓ KAPCSOLATBAN ÉLŐK SZÁMÁRA JELENTHET SZÁMOS HATÉKONY SEGÍTSÉGET, DE KÖZVETLEN KÖRNYEZETÜK SZÁMÁRA IS HASZNOS INFORMÁCIÓKAT AD A SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRÓL.

Az alkalmazásban a kapcsolati erőszak felismerését, illetve a kilépést segítő edukációs tartalmak mellett megtalálhatók az országos és regionális segítő szervezetek közvetlen elérhetőségei is.

 

 

Az alkalmazás számos funkcióval segíti az áldozatok és környezetük tájékozódását a kapcsolati erőszak témájában.

Az „online biztonsági útmutató” menüpont alatt az áldozatok hasznos információkat találnak arra vonatkozóan is, hogy miként óvhatják meg digitális intimszférájukat, email és közösségimédia-fiókjaikat a bántalmazótól.

Az applikációban továbbá a felhasználók többek között egy rövid, tizenkét kérdéses gyorsteszt megválaszolásával elemezhetik saját helyzetüket és megtudhatják, valóban bántalmazó-e a párkapcsolatuk, illetve esettanulmányokat olvashatnak a szexuális beleegyezés és zaklatás témakörében.


A BRIGHT SKY APPLIKÁCIÓVAL VESZÉLYHELYZETBEN AZ ÉRINTETTEK ÉS KÖRNYEZETÜK AZONNALI SEGÍTSÉGET KÉRHETNEK A SZAKMAI SZERVEZETEKTŐL ÉS A HATÓSÁGOKTÓL


 

„Az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott Áldozatsegítő Központok az áldozatok – különösen az olyan speciális áldozati körök, mint a kapcsolati erőszak áldozatai – számára személyre szabott ellátást biztosítanak, tájékoztatást, akár rendszeres, térítésmentes pszichológusi segítségnyújtást kínálnak a krízishelyzet kezelése, az egyensúlyi helyzet visszaállítása és a továbblépés érdekében. A Központok az áldozatsegítés támogatási rendszerét kiegészítve az áldozatok élethelyzetének javítása érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az érzelmi támogatásra. Univerzális cél, hogy az áldozatok lehetőségei javuljanak, az őket megillető jogok mind teljesebben érvényre jussanak. A Központokhoz forduló áldozatok szükségletei támogató figyelemmel, személyre szabott segítőfolyamat által legyenek kielégítve, többek között ingyenes pszichológusi segítségnyújtás lehetőségét is biztosítva.”

– mondta Dr. Szeiler Orsolya, Igazságügyi Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkár.

 

 

RANGOS ELISMERÉST KAPOTT A BÁNTALMAZOTTAKAT SEGÍTŐ BRIGHT SKY APPLIKÁCIÓ

A mobilalkalmazás szoros mezőnyben bizonyult a legjobb társadalmilag hasznos kezdeményezésnek. A kitüntetést a szervezők október 1-jén, egy virtuális konferencia keretében ítélték oda a hazai gazdasági és nonprofit szervezetek legkiemelkedőbb felelősségvállalási programjainak.

Elismerésben részesült a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb applikációja az idei Effekt 2030 gálán. A kapcsolati erőszak áldozatainak és környezetüknek segítséget nyújtó alkalmazás a Mindenki társadalma kategóriában bizonyult a legkiemelkedőbb felelősségvállalási akciónak.

A Bright Sky a nemzetközi Vodafone Alapítvány saját fejlesztése, és jelenleg hazánkkal együtt már 9 Vodafone országban elérhető, országonként lokalizált tartalommal. Az alkalmazás bármilyen okostelefonon ingyenesen használható, ami fontos szempont volt a szervezet számára a fejlesztés során. Az applikáció tartalmát az Alapítvány olyan szakmai partnerek bevonásával készítette, mint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az ORFK és az Áldozatsegítő Központok.

 

Forrás: technokrata.hu, vansegitseg.hu

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok