Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Szívhang – Köböl Anita műsorvezetővel

március 25, 2022

Március 25. a Magzatgyermekek Világnapja, amit közel 3 évtizede ünnepelnek szerte a világban. Idén ötödik éve mi is kiemelten foglalkozunk ezzel a nappal és ünnepeljük a már megfogant, de még meg nem született kisbabákat.

Ők azok a tízezrek – becsléseink szerint kb. 70.000 főről beszélünk – akiket még nem, vagy csak alig láthatunk, de már itt vannak közöttünk és akik a jövőt jelentik és képviselik. Nem mellesleg az egyik legaranyosabb tagjai a társadalmunknak.

Ugyanakkor a leggyengébbek és legvédtelenebbek is, ezért

rendkívül fontosnak érezzük, hogy képviseljük őket, támogassuk őket, felszólaljunk az érdekükben.

Ez persze nem valósulhatna meg, ha nem támogatnánk az édesanyákat, apákat, családokat, hiszek ők a nemzői, szülői, gondviselői ezeknek a kisbabáknak.

A mindennapokban mi abban segítünk immár 12 éve, hogy a krízishelyzetbe sodródott családokat, kismamákat támogatjuk, próbáljuk a stresszhelyzeteket csökkenteni és átsegíteni őket a nehéz időszakokban.

És bár igaz, hogy keveset tudunk róluk, de az orvostudomány segítségével már bepillanthatunk az anyukák méhébe és megnézhetjük a kisbabák fejlődését, meghallgathatjuk a szívhangjukat.

Egészen elképesztő, hogy a fogantatásunk után egy folyamatos és gyors fejlődésen megyünk keresztül és a 21-22-edik napon elkezd pulzálni a szívcsövünk, ami már a magzati szívdobogásunk. Ebben a fejlődési szakaszunkban kb. 3mm-esek vagyunk.

Idén 2 dologra hívunk meg Benneteket a mai nap kapcsán:

Tartsatok velünk egy kismama ultrahang vizsgálatára, ahol meghallgathatjuk, hogyan is dobog egy pici babaszív.

Köztudott, hogy a szívünk az egyik legfontosabb központi szervünk.
Amíg a szívünk dobog: élünk.
Ami azt is jelenti, hogy amióta a szívünk dobog: élünk.

A kisfilm készítésében közreműködtek:

kismama: Eszter
kisbaba: még titok
műsorvezető, kamera: Köböl Anita
szülész, nőgyógyász: Dr. Cserey Eszter
segédkamera: Kövesligeti Eszter
utómunka: Jakab Zsolt
rendező: Lukács József

A velünk készült interjút a következő linken tudjátok meghallgatni:

És tartsatok velünk a hétvégén a Telecom Vivicittá futóversenyeken, ahol mi is indulunk és egy sátorban játékokkal, sütikkel és üdítővel várunk Benneteket!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.