Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

A házaspár mindennap beszélt a kisbabájukhoz, amíg az anyaméhben volt

december 10, 2021

Tarsila és Flávio Dantas elmesélték, hogy minden nap beszéltek a kisbabájukhoz, amikor még az édesanyja hasában volt, és amikor végre megszületett, „a valaha volt legédesebb mosollyal” köszöntötte őket.

Miután hónapokig izgatottan várták az érkezését, a házaspár kislánya végül megszületett, és a kis Antonella mindössze pillanatokkal azután, hogy világra jött, a világ legédesebb mosolyával üdvözölte azt a két embert, akiknek addig csak a hangját hallhatta.

Flávio, aki a brazíliai Rio de Janeiróban él a családjával, az Instagramon is megosztott egy képet arról az imádnivaló pillanatról, amikor a kislánya először pillantotta meg őt, miközben Tarsila karjaiban tartotta őt a kórházi ágyon.

„Nem tudom megmagyarázni azt az érzést, amit abban a pillanatban éreztem” – írta a büszke édesapa, aki a haditengerészetnél szolgál, és felidézte a lánya születése előtti időt: „Minden nap beszéltem a lányomhoz az anyaméhben, mindig elmondtam neki, hogy szeretem, ott vagyok mellette, és megígértem, hogy én leszek a legjobb apa a világon. És amikor megszületett, mivel viszonozta ezt? A valaha volt legkedvesebb mosollyal.”

„Szeretet, ami nem fér meg a mellkasodban” – írta, első gyereke születésével kapcsolatos érzéseit kifejezve. Flávio még számos képet osztott meg a közösségi oldalon a kislányával, az egyiket a következő szöveggel: „Isten megadta nekem a legnagyobb okot, hogy felemeljem a fejemet, elengedjem a szomorúságot, és mindent megtegyek, hogy az egész világot adhassam neked.”

A kislány édesanyja, aki szakácsként dolgozik, szintén megosztott egy képet a közösségi oldalon az ő „angyalkájáról”, akit „az Úr küldött neki ajándékba.”

„Ha a gazdagságot szavakban mérnék, csak egyben foglalnám össze: te” – írta a bejegyzésben. „Az én ritka drágakövem, amelyet Isten keze csiszolt.” A szívmelengető bejegyzés világszerte megérintette az embereket, különösen más szülőket.

„Én könyveket olvastam fel a fiamnak, és azonnal felismerte a hangomat, amikor megszületett. Sírt, elkezdtem beszélni hozzá, és abbahagyta a sírást. Csodálatos nap volt” – írta egy felhasználó. Egy másik pedig azt írta: „Micsoda pillanat, gratulálok! Én nagyon nehéznek találom, hogy a feleségem hasához beszéljek, aki szintén terhes, és mi is lányt várunk.”

„Ez annyira igaz. A lányom még nem látta az apját, de amikor meghallotta a hangját a telefonban… a reakció felbecsülhetetlen volt! Mintha az első nap óta ismerték volna egymást. A közelség már megvan közöttük, és az apja majdnem elolvadt a boldogságtól” – írta egy édesanya.

„Igen, elhiszem. Én is beszéltem a kisbabámhoz, amikor még az anyaméhben volt, és tisztán emlékszem a reakciójára, amikor a születése napján először beszéltem hozzá. Most 12 hónapos” – írta egy negyedik felhasználó.

Mások így gratuláltak a házaspárnak: „Isten adjon nektek sok boldogságot! A lányotok biztosan mindig boldog, szerencsés és sikeres lesz. Ez a mosoly egész életében vezérelni fogja. Istenem, ez a kép egyszerűen szuper! Hihetetlen energiával és örömmel tölt fel! Legyetek nagyon boldogok!”

Antonella szülei pedig továbbra is megosztják kislányuk életét a világgal az Instagramon.

Forrás: twice.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.