Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

A Várva Várt Alapítvány Sopronban nyitott irodát

szeptember 29, 2021

A helyi szervezet számára mérföldkőnek számító ügyfélszolgálati irodahelyiség megnyitása Sopron MJV Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg – írja a sopronmedia.hu

Az alapítvány fő tevékenysége a krízishelyzetbe került kismamák felkarolása, céljuk, hogy minden segítséget megadjanak ahhoz, hogy a hozzájuk forduló anyukák magzatjaikat kihordják, megszüljék és saját családjukban nevelhessék.

Amennyiben ez ellehetetlenülne, a gyermekeket a szülő kérésére olyan családokhoz tudják örökbe adni, ahol valóban várva várják őket. Az alapítványhoz forduló párokat tapasztalt szakembereik kísérik végig az örökbefogadás – gyakran hosszadalmas és összetett – folyamatán.

Az ünnepi eseményt Horváth Zsuzsa, a soproni csoport vezetője nyitotta meg. A megnyitón részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, Lagler András a Népjóléti Bizottság tagja, a Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány elnöke, valamint a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének munkatársai.

Lagler András köszöntőjében többek között elmondta, hogy abban a kulturális háborúban, ami napjaikban zajlik házasság és a család intézménye ellen a Várva Várt Alapítvány munkája nemcsak életmentő, hanem nemzetmentő.

„Örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben 41%-kal csökkent az abortuszok száma, ami egyrészt a sikeres családpolitika, másrészt az olyan életvédő civil szervezetek munkájának gyümölcse, mint az Önöké. Azt kívánom, hogy minél több olyan katartikus pillanatban legyen részük, amikor évek múltán sikeres emberek térnek vissza Önökhöz megköszönni, hogy megszülethettek!”

– zárta szavait Lagler András.

Lukács József a Várva Várt Alapítvány országos elnöke prezentációt tartott az alapítvány országos tevékenységéről, beszélt eddigi sikereikről, esetszámokról, jövőbeni terveikről.

Ezután Horváth Zsuzsa egy tartalmas kisfilmen keresztül mutatta be a vendégeknek, hogy az elmúlt 5 évben milyen munkát végeztek városunkban és a környező településeken a soproni aktivisták.

Babakocsit, babaágyat, babaruhákat, pelenkát, mindent amire egy újszülöttnek szüksége van igyekeznek biztosítani a hozzájuk forduló anyukáknak. Ezeknek a tárgyaknak a beszerzésében nélkülözhetetlenek azok az adakozó, jószivű családok, akik a már kinőtt, nem használt, de jó állapotban lévő, sokszor pincében padláson álló babakocsival, kisággyal, babakelengyével támogatják munkájukat.

Sok soproni és Sopron környéki családtól kapnak folyamatosan adományt. Emiatt rendszeresen tele van a raktáruk, és nem kell egy várandós anyukát sem elküldeniük üres kézzel.

Cégektől is kapnak adományokat, karácsonykor az Erdei Iskolába, a Kozmutza Flóra általános iskolába, és a fertődi Gyerekjóléti Központba vittek mesekönyveket, játékokat, pelenka adománnyal pedig a soproni Gyermekjóléti Központ munkáját igyekeznek támogatni.

Végzetül a soproni csoport aktivistája, Temesvári Anikó beszélt egyik emlékezetes esetéről, melyben a baba születéséig kísérte végig a kismama életét, támogatva, hogy a legjobb döntést tudja meghozni gyermeke érdekében.

A helyi iroda megnyitásával kulturált körülmények között találkozhatnak és ügyeleti órát tudnak biztositani krízishelyzetbe került kismamák részére. Itt tudják az örökbefogadásra jelentkezőket fogadni, továbbképzéseket és prevenciós előadásokat, alapítványi megbeszéléseket tartani, ill külső szakemberekkel való szakmai találkozók helyszíneként is használható. Itt fogadhatják a támogatókat és a szóróanyagok, könyvek, kiadványok és kisebb termékek, eszközök tárolása is megoldott

Mottójuk:

Minden baba érkezése egy csoda, ha segítünk neki megszületni!

A helyi iroda Sopron Lackner Kristóf utca 48. szám (Kristályüzletház) 1. emeletén található, fogadó óra minden szombat délelőtt 9 és 11 óra között van.

Forrás: sopronmedia.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.