Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Adományt gyűjtünk Vencusnak

december 22, 2022

Segíts Te is Vencusnak! Az elmúlt hetekben miskolci csapatunkat megkereste egy aggódó anyuka, akinek szeretnénk segíteni.

Vencus egy nagyon súlyos és komplex szívfejlődési rendellenességgel született, aminek teljes nagyértranszpozíció a neve.

Szeretnénk adományt gyűjteni számára.

ISMERD MEG A TÖRTÉNETÉT:

Vencus családunk 5. tagjaként, március 25.-én érkezett a világra. Egy nagyon súlyos és komplex szívfejlődési rendellenességgel született, aminek teljes nagyértranszpozíció a neve.

A két nagyér, az aorta és a tüdőverőér megcserélődve csatlakozott a szívéhez, ami azt eredményezte hogy az egész keringése fordítva működött. 11 naposan esett át az első nyitott szívműtéten, ahol ezt a rendellenes eredést tették helyre, és még a pitvaron foltoztak lyukakat.

Sajnos már a műtét végéhez közeledve fellépett egy nagyon komoly vérzéses komplikáció, amely 16 órássá és nagyon heroikus küzdelemmé alakította a műtétet. Újra is kellett éleszteni, búcsúzásra is behívtak minket, de Vencel az Úr kegyelméből azóta is harcol.

Immár 8 hónapos, és most, miközben ezeket a sorokat írom is éppen egy rendkívül magas rizikójú újabb nyitott szívműtétet él át.

Ez a harmadik. Volt két rekeszműtete is, mert az első műtét közbeni életmentés áldozata lett a bal rekesze, lebénult sajnos. Enni sem tud szájon át, a pocakjába van szonda műtve, azon keresztül tápláljuk. Szinte folyamatosan kórházban élünk, születése óta csak 6 hét adatott otthon részletekben.

Vencus ennek ellenére egy mosolygós, igazi kis cukorfalat, mintha mindezek meg sem történtek volna vele, pedig rengeteg bevatkozás, katéterezés, kórházi fertőzések tömkelege, és még sok-sok megmérettetés, megpróbáltatás ami kísérte ezt a 8 hónapot részéről, és részünkről is, nem is részletezném.

A lelki, szellemi, és fizika próbákon kívül anyagilag sem kímélt meg minket a helyzet, emiatt fordulunk segítségért.

Összefogás Vencusért!

Minden adománynak, felajánlásnak nagyon örülünk.

Online adományozás a következő linken⬇️

https://www.varvavart.hu/webaruhaz/egyeb/vencusnak-tamogatast-kuldok/

Köszönjük, hogy ha ezzel az adományozói csomaggal támogatod Vencus családját.
Az adományokat 100%-ban továbbítjuk számukra.

Krízisvonalunk száma: +36 30 329 7315 vagy írj nekünk emailt: info@varvavart.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.