Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

“Abortuszt tanácsoltak az édesanyámnak” – Andrea Bocelli

október 13, 2021

Csodálatos hangjáért milliók rajonganak szerte a világban, Budapesten is többször lépett már színpadra hatalmas teltház előtt. Több mint 70 millió lemezt adott el idáig.

Andrea Bocellit vaksága sem tudta megakadályozni abban, hogy világhíres tenor legyen. Sikerét elhivatottságának, szorgalmának és töretlen kitartásának köszönheti.

Amikor édesanyja, Edi Bocelli, terhes volt fiával, az orvosok megpróbálták rábeszélni, hogy vetesse el őt. Edi vakbélgyulladást kapott és a szakemberek biztosak voltak benne, hogy a születendő gyermek fogyatékossággal jön a világra. Az anyuka azonban másképp döntött. Andrea Bocelli 1958. szeptember 22-én megszületett az olaszországi Lajaticoban.

“Edi mama egy különleges asszony. Ő és édesapám, Sandro Bocelli, megtanítottak többek között erősnek lenni, bátornak, és kitartónak, hogy ne adjuk fel egykönnyen. Ez utóbbit ők maguk tanúsították, amikor az orvosok abortuszt tanácsoltak nekik a születendő gyermek súlyos kórtana miatt.”

– nyilatkozta egy interjúban.

A doktorok tudták, hogy gond lesz látásával, mivel zöldhályogot állapítottak meg nála. Már 6 hónaposan meg kellett operálni a szemét, ezután többször is műtétre volt szükség.

A fiú zeneszeretete korán megmutatkozott. Hat éves korában kezdett el zongorázni, de megtanult furulyázni, szaxofonozni, trombitálni, harsonázni, gitározni, dobolni és nem utolsósorban énekelni is.

SORSDÖNTŐ BALESET

10 esztendősen úgy döntött, hogy focizni szeretne, szülei beleegyeztek és beíratták egy futball csapathoz. 12 évesen súlyosan megsérült, amikor fejen találta egy labda, agyvérzést kapott és megvakult. Az orvosok mindent megpróbáltak, még piócákkal is kezelték, de nem tudták megmenteni a látását.

Andrea Bocelli számára a zene jelentette az egyetlen vigaszt. Megtanulta a vakok Braille-írását, és így már ujjával követve tudta „olvasni” a hangjegyeket. 14 évesen az O sole mio című dallal megnyerte a Margherita d’Oro dalversenyt Viareggioban.

Miután befejezte a középiskolát, családja kérésére – mivel aggódtak a jövőéért – jogot tanult a Pisai Egyetemen. A zenélésről továbbra sem mondott le, hogy fizetni tudja énektanulmányait éjszakánként bárokban zongorázott.

1994-ben megnyerte Olaszország legnevesebb zenei fesztiválját Sanremóban az Il Maro Calmo Della Sera című dallal. Ez nagyot lendített karrierjén.

Az 1996/97-es évben Romanza című albumából világszerte 15 millió példányt kapkodtak el.

Bocelli mind a pop, mind a klasszikus, mind a válogatás lemezeivel (és még számos munkájával) megmutatta sokszínű tehetségét és több millió zenekedvelő ember rajongását nyerte el.

“HA NEM TANÚSÍTANAK EKKORA BÁTORSÁGOT ÉS HITET A SZÜLEIM, MA NEM LENNÉK ITT, HOGY ELMESÉLJEM!”

Bocelli a történetéről így nyilatkozik:

“Azért teszem közzé ezt a személyes történetet, hogy egy kis reménysugarat adjak azoknak az asszonyoknak, akik akármilyen okból is, de úgy érzik, hogy nincs elég bátorságuk, hogy megvédjék az életet, amit méhükben hordoznak.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.