Barion Pixel

A világ egyik leghíresebb tenoristájának története

Csodálatos hangjáért milliók rajonganak szerte a világban, Budapesten is többször lépett már színpadra hatalmas teltház előtt. Több mint 70 millió lemezt adott el idáig.


 

Andrea Bocellit vaksága sem tudta megakadályozni abban, hogy világhíres tenor legyen. Sikerét elhivatottságának, szorgalmának és töretlen kitartásának köszönheti.

 

 

Amikor édesanyja, Edi Bocelli, terhes volt fiával, az orvosok megpróbálták rábeszélni, hogy vetesse el őt. Edi vakbélgyulladást kapott és a szakemberek biztosak voltak benne, hogy a születendő gyermek fogyatékossággal jön a világra. Az anyuka azonban másképp döntött. Andrea Bocelli 1958. szeptember 22-én megszületett az olaszországi Lajaticoban.

“Edi mama egy különleges asszony. Ő és édesapám, Sandro Bocelli, megtanítottak többek között erősnek lenni, bátornak, és kitartónak, hogy ne adjuk fel egykönnyen. Ez utóbbit ők maguk tanúsították, amikor az orvosok abortuszt tanácsoltak nekik a születendő gyermek súlyos kórtana miatt.”

– nyilatkozta egy interjúban.

A doktorok tudták, hogy gond lesz látásával, mivel zöldhályogot állapítottak meg nála. Már 6 hónaposan meg kellett operálni a szemét, ezután többször is műtétre volt szükség.

A fiú zeneszeretete korán megmutatkozott. Hat éves korában kezdett el zongorázni, de megtanult furulyázni, szaxofonozni, trombitálni, harsonázni, gitározni, dobolni és nem utolsósorban énekelni is.


SORSDÖNTŐ BALESET


10 esztendősen úgy döntött, hogy focizni szeretne, szülei beleegyeztek és beíratták egy futball csapathoz. 12 évesen súlyosan megsérült, amikor fejen találta egy labda, agyvérzést kapott és megvakult. Az orvosok mindent megpróbáltak, még piócákkal is kezelték, de nem tudták megmenteni a látását.

 

Andrea Bocelli számára a zene jelentette az egyetlen vigaszt. Megtanulta a vakok Braille-írását, és így már ujjával követve tudta „olvasni” a hangjegyeket. 14 évesen az O sole mio című dallal megnyerte a Margherita d’Oro dalversenyt Viareggioban. 

 

Miután befejezte a középiskolát, családja kérésére – mivel aggódtak a jövőéért – jogot tanult a Pisai Egyetemen. A zenélésről továbbra sem mondott le, hogy fizetni tudja énektanulmányait éjszakánként bárokban zongorázott.

 

1994-ben megnyerte Olaszország legnevesebb zenei fesztiválját Sanremóban az Il Maro Calmo Della Sera című dallal. Ez nagyot lendített karrierjén.

 

Az 1996/97-es évben Romanza című albumából világszerte 15 millió példányt kapkodtak el.

 

Bocelli mind a pop, mind a klasszikus, mind a válogatás lemezeivel (és még számos munkájával) megmutatta sokszínű tehetségét és több millió zenekedvelő ember rajongását nyerte el.

 


“HA NEM TANÚSÍTANAK EKKORA BÁTORSÁGOT ÉS HITET A SZÜLEIM, MA NEM LENNÉK ITT, HOGY ELMESÉLJEM!”


Bocelli a történetéről így nyilatkozik:

“Azért teszem közzé ezt a személyes történetet, hogy egy kis reménysugarat adjak azoknak az asszonyoknak, akik akármilyen okból is, de úgy érzik, hogy nincs elég bátorságuk, hogy megvédjék az életet, amit méhükben hordoznak.”


Forrás: 777blog.hu, érdekesvilágunk.hu

 

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok