Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Az életet érdemes megmenteni

december 18, 2020

2017. novemberében Megan Artmannál 22 hetes és 5 napos terhesként beindult a szülés. Az orvosok a szülőket arról tájékoztatták, hogy a baba csak pár órát fog élni.

Benson születési súlya alig volt több fél kilónál. Az orvosok azt gondolták, hogy meg fog halni, és életképes sem lesz, ezért melegen sem tartották, csak otthagyták az anyukája mellkasán.

A szülei azonban kitartottak amellett, hogy Benson élete Isten kezében van, nem az orvosokéban.

Öt órával születése után, amikor a baba még mindig életben volt, akkor döntött úgy az orvosi csapat, hogy segíteni fognak neki.

„Mindannyian arra számítottak, hogy születése után egy órával meg fog halni. De miután öt óra elteltével is szabályosan lélegzett, és a szíve is egészségesen vert, megmondtuk az orvosoknak, hogy nem fogjuk magára hagyni.

– írta Facebook bejegyzésében Megan.

„Csak azért kaptunk segítséget, mert mindannyian csodálkoztak azon, hogy mennyire jól tartja magát, különben az ilyen korán született babáknál semmiféle erőfeszítést sem tesznek annak érdekében, hogy segítsenek.”

Miután látták, hogy Benson jól reagál az orvosi segítségre, átvitték egy másik osztályra, ahol jobb felszerelések voltak kifejezetten koraszülötteknek.

Benson hat hónapot töltött ezen az osztályon, mire megkapta az engedélyt, hogy hazatérhessen három nővéréhez.

Három évvel később aktív, életvidám gyermekké cseperedett, foglalkoztatja az ábécé, a számok világa, szereti a könyveket, a tiszta, friss levegőt, egyre jobban fejlődik a beszédkészsége, okos, engedelmes és együttérző.

A szíve teljesen rendben működik.

Benson továbbra is sok meglepetést okoz az orvosoknak a fejlődésében, szülei nagy örömére, akik minden dicsőséget Istennek adnak ezért.

Mára a 21 hetesen születetteknek is van esélyük a túlélésre, ha megfelelő orvosi ellátásban részesülnek.

Amerikában és a világon mindenhol egyre növekszik azon kórházak száma, ahol képesek ellátni ilyen koraszülött csecsemőket, mivel egyre több orvos ébred rá arra, hogy a megfelelő felszereléssel életeket tudnak menteni.

Benson erre egy élő példa: életben maradt és életvidám gyermekké cseperedett.

Az egykor oly törékeny csecsemő – aki mára egy igen érdeklődő totyogóvá növekedett – Benson reménysugárt ad a korszülött csecsemőknek és bizonyítja azt, hogy az életet érdemes megmenteni.

Forrás: liveaction.org

Fordította: Hubert Niki – Várva Várt Alapítvány

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.