Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Civilek a gyermekvédelemben

Civilek a gyermek-védelemben

december 5, 2023

Novemberben a soproni csapatunk vitte el a főszerepet

 
A Rotary Pannonia libavacsoráján adta át nekünk a tavalyi újborok bevételéből összegyűlt támogatást a soproni Vincellér Borbirtok borásza, Molnár Tibor (Titi). Ez alkalomból lehetőségünk nyílt az Várva Várt Alapítványt is bemutatni a résztvevőknek.
 

Kisgyermekes családapaként Molnár Tibort megérintette a Várva Várt Alapítvány munkája, így a tavalyi év újborainak bevételéből úgy döntött alapítványukat fogja idén támogatni. A soproni irodánk vezetője, Horváth Zsuzsa örült, hogy a borvidék egyik meghatározó borásza állt az ügyünk mellé. 

„Felfordult világban élünk, ahol a Várva Várt Alapítvány soproni régiójának koordinátoraként rengeteg kihívással szembesülök szinte naponta. Elsődleges célunk segíteni, hogy a megfogant gyermek a saját családjában nőhessen fel. A nehéz körülmények között élő édesanyákat igyekszünk segíteni, hogy a babák szerető környezetben nőhessenek fel. Sopron sok szempontból szerencsés régió: ha például tárgyi segítséget kérünk, pár nap alatt szinte mindig érkezik felajánlás.
 
Amennyiben az édesanya, vagy az életadó szülők nem tudják vállalni a gyermek felnevelését, segítünk nekik olyan családot találni, ahol várva várják és örökbefogadják kisbabájukat. Sokan küzdenek azért, hogy gyermeket nevelhessenek, igyekszünk az ő álmaik valóra válásában is segíteni.
 
Nekünk, soproniaknak a kultúránk része a bor, a helyieknek ez fontos kérdés, büszkék vagyunk a borvidékünkre. Ezért is tartom nagy szónak, hogy egy ilyen ismert pince az ügyünk mellé áll, az anyagi segítség mellett Tibor helyi ismertsége és befolyása nagyban segítheti a munkánkat.” 

Rotary Pannonia libavacsora

Az Első Gólya

 
Első Gólya Zenit a műfajhoz képest komolyabb bor, ízében a fajta érettebb gyümölcseivel, licsivel, őszibarackkal. Sőt Titi még egy picit csavart is rajta és a még gyümölcsösebb végeredményért idén kihagyta a prést a szüreti folyamatból.
 
Az Első Gólya megvételével a Várva Várt Alapítvány soproni régiójának munkájához is hozzájárulnak vásárlók. Az idei bevételből összegyűlt támogatást jövőre is Alapítványunknak szeretnék majd átadni.
 

Várva Várt Alapítvány Győr-Moson-Sopron megye


Egy teherautónyi adomány Miskolcra

 
November végén egy hatalmas nagy teherautónyi rakomány indult útnak a soproni raktárunkból, amely Miskolc keleti országrészében élő hátrányos helyzetű családoknak valamint a krízishelyzetben lévő kismamáknak és újszülötteknek volt segítségére.
 
Az adományozás mindig fontos része a Várva Várt Alapítvány munkájának, és büszkék vagyunk rá, hogy országos szinten jelen vagyunk, így mindig ott tudunk lenni, ahol segítségünk a leginkább szükséges. Az idei évben sem hagytuk abba a segítőkész munkánkat, és az őszi hónapokban is folytattuk a támogatást.
 
Nagyon hálásak vagyunk minden egyes támogatásért, ami lehetővé teszi, hogy folytathassuk ezt a fontos munkát. A jövőben is elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk azoknak, akik a leginkább rászorulnak. Köszönjük mindenkinek, aki velünk van ebben a nemes küldetésben! 💙
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.