Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Meglepetés koncert Oláh Gergővel!

június 2, 2021

Idén is készültünk május végére meglepetésekkel a gyerekeknek, ami az elmúlt nehéz év után különösen jól esett nekik. És nekünk is óriási élmény volt újra találkozni élőben sok-sok gyerekkel, fiatallal.

Amint arról már korábban is beszámoltunk a Happy Family Kft-től több tízezer játékot kaptunk, amiknek nagy részét sikerült a gyereknap alkalmából országosan szétosztanunk. Ezúton is köszönjük Kalcsó Adriennek és csapatának a támogatást!

Ebben nagy segítséget kaptunk az önkénteseinktől, akik országszerte jó kapcsolatot tartanak fenn védőnőkkel, családgondozó szakemberekkel és így közvetlenül tudjuk eljuttatni a támogatásokat a rászoruló családokhoz. Sajnálatos és ismert tény, hogy a vírus és karantén helyzet sok intézmény költségvetését is lecsökkentette.

Fontos célunk ilyenkor, hogy olyan családok gyermekeinek tudjunk játékokat vinni, ahol a gyerekek ingerszegény környezetben élnek, és ezek a játékok nagy örömöt jelentenek számukra, sőt a játékok mellett az a tudat, hogy „gondoltak rám, és de jó, hogy én is ajándékot kaptam”.

Néhány visszajelzés a vidéki önkénteseinktől:

„Sziasztok! Egy visszajelzést szeretnék megosztani a játékokkal kapcsolatban. Az egyik bölcsödében annyira örültek a játékoknak, azt mondták, hogy tényleg ez most ajándék volt a számukra. Eddig minden évben kapott a bölcsöde az önkormányzattól ajándékokat, amit kioszthattak gyermekeknek, de az idén ez elmaradt, az önkori most nem tudott hozzájárulni a gyermeknaphoz. A bölcsi vásárolt ugyan kinder tojást és pöttyöslabdát csoportpénzből, de így ezekkel a játékokkal már egy kis csomagot tudnak adni a piciknek. Nagyon hálásak és köszönik.🤗” – Székesfehérvár

„Nekünk 11 családsegítő szolgálathoz, 2 óvodába sikerült eljuttatni a játékokat és egy település csinál gyermeknapot, ahova megyünk. Nagyon hálásak voltak, mert nem csak gyereknapra tudnak játékot adni, hanem a nyári táborok alkalmával is. Sajnos most az óvodák nem nagyon tudnak játékokat vásárolni, így nagyon örültek és a mennyiségnek különösen, mert nem csak a rászorult gyermekeknek tudnak adni.” – Aszód és környéke

„Miskolcon és B-A-Z. megyében 5 nagyobb szervezetnek sikerült adományt eljuttatnunk – a védőnők segítségével – hátrányos helyzetű településekre, ahol több száz gyereknek tettük boldogabbá a gyereknapját.” – Miskolc

„1 iskolába, 1 bölcsibe, 4 óvodába sikerült vinni. Plusz 2 védőnői körzetbe egyelőre. Valamint Zalalövő város önkormányzatának adtunk egy nagyobb mennyiséget, mert kértek a helyi gyermeknapra, ami majd csak júniusban lesz.” – Zalaegerszeg

Sokéve a szívünkben hordozzuk a gyermekotthonokban élő gyerekek és ifjak sorsát is, és van egy csapatunk, akik már 3 éve mentorként és szinte póttestvérként segítenek állami intézményben élő gyerekeket.

Ez a nagyszerű csapat is eljött velünk az esztergomi gyermekotthonba, ahol egy fergeteges Oláh Gergő koncerttel tudtuk meglepni az ifjakat. Különleges volt ezek között a gyerekek között hallgatni Gergő “Törj ki a csendből” című dalát, ami a küzdelemről és a reménységről szól.

Nagyszerű volt látni, hogy az ott dolgozó szakemberek milyen emberséggel és jóindulattal gondozzák és nevelik az ott élő fiatalokat. Nagyon szurkolunk nekik!!! Csuka Laci kollégánk egy nagyon aranyos könyvjelző-vonalzót is tervezett, amit szintén ajándékként adtunk.

Forrás: Várva Várt Alapítvány

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.