Barion Pixel

Meglepetés koncert Oláh Gergővel!

Az esztergomi gyermekotthonban jártunk

Idén is készültünk május végére meglepetésekkel a gyerekeknek, ami az elmúlt nehéz év után különösen jól esett nekik. És nekünk is óriási élmény volt újra találkozni élőben sok-sok gyerekkel, fiatallal.

Amint arról már korábban is beszámoltunk a Happy Family Kft-től több tízezer játékot kaptunk, amiknek nagy részét sikerült a gyereknap alkalmából országosan szétosztanunk. Ezúton is köszönjük Kalcsó Adriennek és csapatának a támogatást!

Ebben nagy segítséget kaptunk az önkénteseinktől, akik országszerte jó kapcsolatot tartanak fenn védőnőkkel, családgondozó szakemberekkel és így közvetlenül tudjuk eljuttatni a támogatásokat a rászoruló családokhoz. Sajnálatos és ismert tény, hogy a vírus és karantén helyzet sok intézmény költségvetését is lecsökkentette.

Fontos célunk ilyenkor, hogy olyan családok gyermekeinek tudjunk játékokat vinni, ahol a gyerekek ingerszegény környezetben élnek, és ezek a játékok nagy örömöt jelentenek számukra, sőt a játékok mellett az a tudat, hogy „gondoltak rám, és de jó, hogy én is ajándékot kaptam”.


Néhány visszajelzés a vidéki önkénteseinktől:


„Sziasztok! Egy visszajelzést szeretnék megosztani a játékokkal kapcsolatban. Az egyik bölcsödében annyira örültek a játékoknak, azt mondták, hogy tényleg ez most ajándék volt a számukra. Eddig minden évben kapott a bölcsöde az önkormányzattól ajándékokat, amit kioszthattak gyermekeknek, de az idén ez elmaradt, az önkori most nem tudott hozzájárulni a gyermeknaphoz. A bölcsi vásárolt ugyan kinder tojást és pöttyöslabdát csoportpénzből, de így ezekkel a játékokkal már egy kis csomagot tudnak adni a piciknek. Nagyon hálásak és köszönik.🤗” – Székesfehérvár

„Nekünk 11 családsegítő szolgálathoz, 2 óvodába sikerült eljuttatni a játékokat és egy település csinál gyermeknapot, ahova megyünk. Nagyon hálásak voltak, mert nem csak gyereknapra tudnak játékot adni, hanem a nyári táborok alkalmával is. Sajnos most az óvodák nem nagyon tudnak játékokat vásárolni, így nagyon örültek és a mennyiségnek különösen, mert nem csak a rászorult gyermekeknek tudnak adni.”Aszód és környéke

„Miskolcon és B-A-Z. megyében 5 nagyobb szervezetnek sikerült adományt eljuttatnunk – a védőnők segítségével – hátrányos helyzetű településekre, ahol több száz gyereknek tettük boldogabbá a gyereknapját.” – Miskolc

„1 iskolába, 1 bölcsibe, 4 óvodába sikerült vinni. Plusz 2 védőnői körzetbe egyelőre. Valamint Zalalövő város önkormányzatának adtunk egy nagyobb mennyiséget, mert kértek a helyi gyermeknapra, ami majd csak júniusban lesz.” – Zalaegerszeg


Sokéve a szívünkben hordozzuk a gyermekotthonokban élő gyerekek és ifjak sorsát is, és van egy csapatunk, akik már 3 éve mentorként és szinte póttestvérként segítenek állami intézményben élő gyerekeket.

Ez a nagyszerű csapat is eljött velünk az esztergomi gyermekotthonba, ahol egy fergeteges Oláh Gergő koncerttel tudtuk meglepni az ifjakat. Különleges volt ezek között a gyerekek között hallgatni Gergő “Törj ki a csendből” című dalát, ami a küzdelemről és a reménységről szól.

Nagyszerű volt látni, hogy az ott dolgozó szakemberek milyen emberséggel és jóindulattal gondozzák és nevelik az ott élő fiatalokat. Nagyon szurkolunk nekik!!! Csuka Laci kollégánk egy nagyon aranyos könyvjelző-vonalzót is tervezett, amit szintén ajándékként adtunk.

forrás: Várva Várt Alapítvány

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok