Barion Pixel
Nagylelkű támogatást kaptunk – Bitcoinban
 

Április első hetében megkeresett bennünket a kecskeméti Áldozat Segítő Központ, hogy tudnánk-e segíteni egy 5 hónapos kisgyermekes fiatal anyukának.


Az anyukát és gyermekét ki kellett menekíteni egy védett házba az ország másik felére családi erőszak miatt, de a bérelt házban, ahol eddig lakott, nem tudott időben kipakolni, és így a 150.000 Ft kauciót pedig nem kapta volna vissza.

 

Ez rendkívül nehéz helyzetbe hozta volna a családot, hiszen ez volt az összes pénzük.

 

A bíróság április második hetében döntött is a kimenekítés azonnali jóváhagyásáról, de ennek ellenére nem tartotta a bántalmazó férfi tettét bántalmazásnak és szabadlábra helyezte.

 

Nyilván azonnal be kellett avatkozni, és bár ez nem a mi fő feladatkörünk, mégis a Bács-Kiskun megyei önkénteseink magukra vállalták a feladatot.

 

Az ÁSK munkatársai bennünket kértek meg szerdán, hogy csütörtök estig vigyük el az összes bútort, szekrényeket, ágyakat, stb., hogy a kauciós összeget visszakapják.

 

Egy hatalmas ponyvás trélert béreltünk ki és raktunk meg. Emellett az összes addig felhalmozódott lomot is elszállítottuk.

 

Kása Attila munkatársunk annyira leleményes volt, hogy a sok fahulladékot egy másik rászoruló családnak szállította el, akik tűzifának tudják azt felhasználni.

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok