Barion Pixel

Több mint 200 képviselő kérte az abortuszszabályozást

Nagylelkű támogatást kaptunk – Bitcoinban

Elképesztő indulatokat váltott ki, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 49 év után felülbírálta a Roe v. Wade törvényt és ezáltal a tagállamok hatáskörébe helyezte vissza az abortusz szabályozását.


 

Míg egyes államokban némelyek a születéskor is alkalmazható abortusz mellett lobbiznak és tüntetnek, addig várhatóan sok tagállam szigorítani fogja a terhességmegszakítások gyakorlatát és az anyagi támogatását is.

 

A módosítást az életpárti csoportok nagy örömmel fogadták, hiszen ez fordulatot hozhat az egyes tagállamok gyakorlatában.

 

Az ő céljuk, hogy az abortuszok támogatására fordított összegeket inkább fordítsa az állam a családok, várandósok életkörülményeinek javítására, hogy minél több magzat emberi méltóságához mérten tisztességes környezetbe érkezhessen és nőhessen fel.

 

Az életvédő emberek és szervezetek nem dőlhetnek elégedetten hátra, hiszen a családtámogatás nem csak állami, hanem legalább annyira civil feladat is.

 

Márpedig a módosítás után sokszázezres, sőt akár milliós nagyságrendben is csökkenhet az abortuszok száma.

 

Várhatóan erősödni fog a prevenció, így a nem tervezett terhességek egy része nem jön létre vagy a fogamzásgátláshoz való könnyebb hozzáférés által a párok tudatosabban fognak gyermeket vállalni.

 

Másrészt várható, hogy jelentős mértékben fog nőni a születésszám, ami a családok és így a társadalom szociális hálóját fogja tovább terhelni.

 

 

Ebben a témában interjút adott Lukács József, a Várva Várt Alapítvány elnöka a Hit Rádióban.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok