Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Könyvbemutató és kedvezményes könyvvásár a szexuál-prevenció témakörében

november 21, 2022

Tisztelt Címzettek, kedves Barátaink, 2022.11.24-én csütörtökön, 17-19h között könyvbemutatót és kedvezményes könyvvásárt szervez a Várva Várt Alapítvány, amelyre szeretettel meghívjuk Önöket!

A Várva Várt Alapítvány egyik kiemelten fontos feladatköre a szexuális felvilágosítás.

Ennek keretében iskolákban, gyermekotthonokban, egészségnapokon, illetve egyéni és csoportos tanácsadás keretében rendszeresen tartunk interaktív órákat és beszélgetéseket fiatalokkal, ahol önismerettel, a tinédzserkori személyiségfejlődéssel, a társas kapcsolatokkal és a szexualitás témakörével foglalkozunk.

Ezen munkánk során tapasztaljuk, hogy a gyerekek nagy része sajnos otthon nem kapja meg a témáról az alapvető információkat, viszont természetes módon keresik és nyitottak a különféle társas kapcsolatokra. Ebből viszont sok probléma származik, amit preventív módon szeretnénk megelőzni.

A könyvbemutatónk során 3 olyan kiadványt szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani, amelyek segítséget a szülők őszintén és oldott hangulatban tudnak beszélgetni a gyermekeikkel a fejlődésükről, nemiségükről és a szexualitásukról is.

A könyvbemutató alkalmával 15% kedvezménnyel vásárolható meg mindhárom kiadvány.

1.
Magzatnaplóm – a magzati korról szóló rendkívül aranyos, humoros és tudományos könyv gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és szinte mindenkinek. A Magzatnaplóm című könyv írója, Badacsonyiné Solt Éva személyesen is mesél a könyv keletkezéséről és dedikálja a megvásárolt könyveket. Hétről hétre megtudjuk, mi hogyan alakul a magzat testében és lelkében (hitvallo.hu)

2.
Isten teremtett engem tetőtől talpig – “Egy könyv, amely segít a gyermekeinknek megőrizni a saját testüket”
https://www.libri.hu/konyv/justin_s_holcomb.isten-teremtett-engem-tetotol-talpig.html
Ovisoknak és szüleiknek szóló prevenciós könyv szintén nagyon barátságos stílusban megírva.

3.
Menstrupédia – ez a kiadvány képregény formájában, nagyon érthető nyelvezettel szól a 9+ életkorú kislányoknak a menstruációról – https://menstrupedia.hu/
A Menstrupédia hazai forgalmazója és menedzsere dr. Farkas Eszter szintén személyesen mutatja be ezt a hiánypótló könyvet és a folytatásról is beszámol.

Tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit is, hogy vegyenek részt az eseményen, ahol állófogadással és riport készítési lehetőséggel állunk rendelkezésükre. Egyúttal kérjük őket, hogy az eseményről és a kiadványokról szóló publikációikkal ők is segítsenek a szülőknek és gyermekeiknek, hogy megfelelő információkhoz jussanak gyermekeik szexuál-pszichológiai fejlődéséről.

Az esemény moderátora: Lukács József, a Várva Várt Alapítvány elnöke

Helyszín: Patmos kávézó, 1051 Budapest, József nádor tér 9.
Dátum: 2022.11.24. csütörtök, 17-19h

Információ: iroda@varvavart.hu
Regisztráció: https://tinyurl.hu/stJC
Telefonszám: +36 20 9584813

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.