Barion Pixel

Beszámoló – Áldozatsegítő Központtal való együttműködésről

 

 

Egy bántalmazott édesanya jelentkezett az Alapítványunknál. Az ő történetét meséljük el, hogyan tudtunk rajta segíteni az Áldozatsegítő Központtal együtt.


Az elmúlt évben többször megvert egy édesanyát az élettársa, a gyermekek jelenlétében. Segítségünket kérte abban, hogy el tudjon menekülni otthonról, a gyermekeivel együtt.
 

Elmondása alapján az illetékes családsegítő, jelenleg érdemben nem tud neki segíteni, mert az anyaotthonok telítettek, és nem tudnak helyet biztosítani nekik.

Az anya jelezte, hogy az aznap történt első telefonálásunk után a férfi megint életveszélyesen megfenyegette.

Nem mer az otthonába hazamenni.

Hívta a rendőrséget, akik megkeresték az élettársát, és tájékoztatták a kialakult helyzet jogkövetkezményeiről.  A férfi feltehetőleg tudatmódosító szer hatása alatt állt, emiatt a rendőrök kérték az anyát, hogy ne térjen haza az otthonába.

Az anyának jelenleg nincs pénze elutazni más rokonokhoz és nem is nagyon van olyan, ahol ne találná meg, emiatt nagyon fél.

Alapítványuk megkereste az Áldozatsegítő Központ munkatársát és az eset megbeszélése után arra a következtetésre jutott, hogy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat bevonásával:

Az anya kimenekítése a megoldás.

Az Áldozatsegítő Központ munkatársa tájékoztatott, hogy az anya a helyileg illetékes irodájukhoz fordulhat segítségért és elmondta, hogy milyen formában kaphat segítséget, mik a szükséges dokumentációk és mi a menete a továbblépésnek. Ezekről az anyát mi tájékoztattuk.

Az édesanya gyermekivel már az ügyintézés napján, védett házba eljutott úgy, hogy a bántalmazónak nem jutott a tudomására hollétük.


 

ISMERD EMG AZ ÁLDOZATSEGÍTŐ KÖZPONT TEVÉKENYSÉGÉT:

Az Igazságügyi Minisztérium 2017. június 21-én nyitotta meg a Budapesti Áldozatsegítő Központot, melynek ügyfélforgalma évről évre növekszik. Céljuk az, hogy minél több emberhez jusson el, hogy ha bűncselekmény áldozata lesz, van segítség!

Szinte minden típusú bűncselekmény áldozata megfordul náluk, a vagyon elleni bűncselekményektől kezdve az élet elleni erőszakos bűncselekményekig. 2020-ban a kapcsolati erőszak áldozatai kiemelkedő számban jelentek meg.

Jelenleg négy áldozatsegítő ügyintéző dolgozik náluk, akik jogász, pszichológus, mentálhigiénés szakemberek, tanár, művészetterapeuta, család- és párterapeuta képesítések közül többel is rendelkeznek.

Az áldozatok terápiás megsegítését három pszichológus látja el. Kollégáik tapasztalatot, illetve többféle képesítést szereztek a kapcsolati erőszak áldozataival és gyermekekkel folytatott segítő munka terén, képzésük folyamatos.

Munkájuk során nem egyszerű emberi sorsokkal találkoznak. Sokszor olyan ügyfelek kérnek segítséget, akik több évtizede élnek áldozati szerepben, bizonytalan körülmények között.

 

Ha úgy érzi, áldozattá vált, kérjen bizalommal segítséget az Áldozatsegítő Központokban vagy az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon a 06 80 225 225-ös telefonszámon!

 

 

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok