Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Civilek a gyermekvédelemben

Civilek a gyermek-védelemben

július 6, 2021

Országos plakát kampányban vettünk részt, amely során 1250 felnőtt orvosi- és 500 gyermekorvosi rendelőbe helyeztünk ki szóróanyagokat.

Reméljük, hogy az elmúlt időszakban nem kellett orvoshoz mennetek, de ha mégis, akkor az oltás miatt jártatok orvosi rendelőben.

Ez esetben találkozhattatok a szóróanyagainkkal, ugyanis májusban egy országos plakát kampány keretében több, mint 1600 orvosi rendelőbe tudtuk kihelyezni a krízishelyzetben levő várandósokat megszólító plakátjainkat és szórólapjainkat.

Szeretnénk megköszönni az IDS-Medical Kft támogatását, akik a plakáthelyeket, a plakátok és szórólapok kihelyezését kedvezményes áron biztosították számunkra, hogy ezzel ők is támogassák az életvédelem munkáját. Nagyon gördülékeny volt velük a közös tervezés és kivitelezés, ezért jó szívvel ajánljuk őket!

Külön köszönetet szeretnénk mondani a plakát megálmodójának, tervezőjének Csuka Lászlónak.

SEGÍTHETSZ TE IS!

Ha tudtok a környezetetekben élő rászoruló babaváró családról vagy kismamáról, kérjük juttassátok el nekik ti is az üzenetünket, hogy sok jó szóval, tárgyi adományokkal, tanácsadással vagy a mindennapi életben szüséges segítséggel is tudunk nekik segíteni, forduljanak hozánk bizalommal!

Elindult júniusban a Pelenka gyűjtő kampányunk 2.0 – melyen célunk, hogy 4.000.000 Ft összegyűjtésével 200 családnak tudjunk ismét pelenkacsomagot küldeni.

Kövesd TE is a honlapon, hogy mennyi támogatást gyűjtöttünk eddig össze!

Segíts te is, hogy elérjük ezt a célt. 💙 Akár már 50 Ft-tal is bekapcsolódhatsz a nyári pelenkagyűtő akciónkba.

Egy kis segítséggel, őszinte szívből jövő támogatással is óriási segítséget nyújthatunk a rászorulóknak!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.