Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Életmentő érintés – Lilly és Madelaine története

június 29, 2021

Valódi történetek, valódi emberektől arról, hogy mit tapasztaltak meg az életmentő érintések során.

“CARE FOR HUMAN TOUCH – FÓKUSZBAN AZ ÉRINTÉS” címmel indított kampányt a Nivea, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi érintés fontosságára.

Ezzel is szeretnék ösztönözni az embereket, hogy többször öleljék meg egymást a mindennapokban!

Kutatásukban megállapították, hogy az érintés világszerte továbbra is nagyon fontos maradt az embereknek – a vírus ellenére, vagy talán éppen amiatt.

A 2020-as felmérés alapján az emberek 87%-a számára kulcsfontosságú az érintés a boldogság teljes megéléséhez. A 2021-es vizsgálatban ez az arány 88%-ra emelkedett.

Továbbá négyből három megkérdezett gondolta úgy, hogy az elzártság ébresztette rá őket arra, milyen fontos az érintés az egészség szempontjából.

Az eredményeik azt mutatják, hogy sokkal világosabban látjuk az érintés fontosságát most, amikor nem tudunk olyan könnyedén és szabadon megérinteni másokat, mint korábban, amikor egy olyan világban éltünk, ahol nem előzött meg minden érintést egy alapos mérlegelés a lehetséges kockázatokról és következményekről.

Összefoglalva tehát, a kényszerű elszigeteltség kiemelte az érintés fontosságát az egészségünk és jólétünk szempontjából.

„NEHÉZ IDŐKET ÉLÜNK, A VÍRUS NEM JÁTÉK. MÉGIS VISSZA FOGUNK TÉRNI A FIZIKAI ÉRINTÉSHEZ,
HA EGYSZER ÚJRA MEGTEHETJÜK, MERT AZ ÉRINTÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ KAPCSOLÓDÁS A TERMÉSZETÜNK RÉSZE.”

– mondta DR. Tzipi Strauss, aki Gyermekorvos és neonatológus szakorvos, a Tel Avivi Sheba Medical Centre neonatológus főorvosa.

Lilly és Madelaine ikrek, akik világszerte 15 millió másik babával osztoznak a sorsukon: ugyanis túl korán születtek meg. Igaz történet egy életmentő érintésről.

Ismerd meg az Ő történetüket:

Minden évben körülbelül 15 millió baba jön világra koraszülöttként.

Lilly és Madelaine 9 héttel korábban érkeztek. Mindketten a túlélésért küzdöttek: inkubátorba kerültek, és lélegeztetésre is szorultak emiatt folyamatosan felügyelték az állapotukat.

Madelaine esélyei mégis rosszabbak voltak; mert lyukas szívvel született.

Forrás: Nivea

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.