Barion Pixel

Kislányának adott életet egy édesanya,
miközben a koronavírus miatt kómában volt

Egy terhes hölgy, akinek súlyos koronavírus-fertőzése volt, egy hétig tartó mesterséges kómából felébredve tudta meg, hogy kislánya született.

 

Angela Primachenko légzőterapeuta 33 hetes terhes volt, amikor lázszerű tünetei kezdtek kialakulni, amiről azt feltételezte, hogy tavaszi allergia okozza. Azonban alig egy héttel később Angela COVID-19 tesztje pozitív lett és március 29-én orvosilag indukált kómába került, hogy teste a fertőzés legyőzésére koncentrálhasson.
Amíg Angela kómában feküdt a kórházi szobájában, a washingtoni Legacy Salmon Creek Orvosi Központ orvosi csapata egy órás megbeszélést tartott, hogy eldöntsék, hogyan kezeljék őt és kisbabáját.

Végül orvosai arra a döntésre jutottak, hogy az anya és a csecsemő számára is a legjobb, ha több héttel korábban megszületik a baba.

Április 1-jén, miközben Angela még mindig eszméletlen volt és küzdött a vírussal, az orvosok megindították a szülést és 2kg-os súllyal megszületett a kislányt. Az orvosok a koraszülöttet az újszülött intenzív osztályára vitték, hogy figyelemmel kísérhessék a fejlődését.
Napokkal később a koronavírus még mindig gyötörte Angelát, és a fizikai állapota romlott. Ikertestvére, Oksana elmondta, hogy további nyolc testvérével megijedtek, hogy aznap elveszítik húgukat.

Szerencsére Angela állapota javulni kezdett, és ő április 6-án felébredt a kómából, nem tudva, hogy másodszor is anya lett.


„Ahogy a gyógyszeres kezelések után felébredtem, hirtelen megéreztem, hogy már nem volt nagy a hasam! Ez rendkívül rémisztő volt” – mondta el Angela az NBC Today-nak.
Férjével, Daviddel Ava-nak nevezték el babájukat, ami azt jelenti: „élet lehelete”. Angela elárulta, hogy mindig is szerette ezt a nevet, de még inkább találónak gondolta azok után, amit ő és babája átéltek.

Ezen a héten Ava elhagyhatta az újszülött intenzív osztályt és csatlakozhatott 11 hónapos nővéréhez, Emily-hez, valamint édesanyjához és édesapjához, akik mind negatív COVID- teszttel várták otthon.


Az Instagrammon Angela ezt írta:
„Az elmúlt hetek olyan sok váratlan változást hoztak az életembe…, úgy érzem, regényt tudnék írni…, de ma estére csak azt írom, hogy az élet jó, és találjuk meg a jót az életben minden nap.”

Forrás: RightToLifenews.org
Fordította: Lukács József, a Várva Várt Alapítvány elnöke

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok