Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Terhessége alatt lett Covidos, majd kómába esett

június 18, 2021

Egy terhes hölgy, akinek súlyos koronavírus-fertőzése volt, egy hétig tartó mesterséges kómából felébredve tudta meg, hogy kislánya született.

Angela Primachenko légzőterapeuta 33 hetes terhes volt, amikor lázszerű tünetei kezdtek kialakulni, amiről azt feltételezte, hogy tavaszi allergia okozza. Azonban alig egy héttel később Angela COVID-19 tesztje pozitív lett és március 29-én orvosilag indukált kómába került, hogy teste a fertőzés legyőzésére koncentrálhasson.

Amíg Angela kómában feküdt a kórházi szobájában, a washingtoni Legacy Salmon Creek Orvosi Központ orvosi csapata egy órás megbeszélést tartott, hogy eldöntsék, hogyan kezeljék őt és kisbabáját.

Végül orvosai arra a döntésre jutottak, hogy az anya és a csecsemő számára is a legjobb, ha több héttel korábban megszületik a baba.

Április 1-jén, miközben Angela még mindig eszméletlen volt és küzdött a vírussal, az orvosok megindították a szülést és 2kg-os súllyal megszületett a kislányt. Az orvosok a koraszülöttet az újszülött intenzív osztályára vitték, hogy figyelemmel kísérhessék a fejlődését.

Napokkal később a koronavírus még mindig gyötörte Angelát, és a fizikai állapota romlott. Ikertestvére, Oksana elmondta, hogy további nyolc testvérével megijedtek, hogy aznap elveszítik húgukat.

Szerencsére Angela állapota javulni kezdett, és ő április 6-án felébredt a kómából, nem tudva, hogy másodszor is anya lett.

„Ahogy a gyógyszeres kezelések után felébredtem, hirtelen megéreztem, hogy már nem volt nagy a hasam! Ez rendkívül rémisztő volt” – mondta el Angela az NBC Today-nak.

Férjével, Daviddel Ava-nak nevezték el babájukat, ami azt jelenti: „élet lehelete”. Angela elárulta, hogy mindig is szerette ezt a nevet, de még inkább találónak gondolta azok után, amit ő és babája átéltek.

Ezen a héten Ava elhagyhatta az újszülött intenzív osztályt és csatlakozhatott 11 hónapos nővéréhez, Emily-hez, valamint édesanyjához és édesapjához, akik mind negatív COVID- teszttel várták otthon.

Az Instagrammon Angela ezt írta:

„Az elmúlt hetek olyan sok váratlan változást hoztak az életembe…, úgy érzem, regényt tudnék írni…, de ma estére csak azt írom, hogy az élet jó, és találjuk meg a jót az életben minden nap.”

Forrás: RightToLifenews.org

Fordította: Lukács József, a Várva Várt Alapítvány elnöke

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.