Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Civilek a gyermekvédelemben

Civilek a gyermek-védelemben

március 10, 2019

Bus4life Ajkán! Nagy érdeklődés és nyitottság övezte a minap az Ajkára érkezett Bus4Life feliratú speciális autóbuszt. (A VEOL.hu cikke)

A Várva Várt Alapítvány a Kiáltás az Életért Egyesülettel együttműködésben szívvel-lélekkel teljesíti azon missziós tevékenységét, mely az abortuszmegelőzés fontosságát hirdeti. A két szervezet városról városra járva hívja fel a figyelmet az abortusz jelenségére, annak testi és lelki kockázataira. Közös céljuk, hogy preventív tevékenységükkel a hazánkban évente hozzávetőleg harmincezerre tehető terhességmegszakítások számát csökkentsék, illetve támogassák a krízishelyzetben lévő várandós anyákat és az örökbefogadás folyamatát.

A két nap során körülbelül 200 diákkal beszélgettünk az élet kezdetéről, a párkapcsolatokról és a felelős szexuális életről. Ezen kívül sok járókelő is érdeklődést mutatott a téma iránt és megnézte a buszon látható kiállítást.

A Várva Várt Alapítvány a tavalyi év során száz esetben tudott segíteni országszerte terhes kismamáknak. Az aktív segítség mellett a megelőzésre kiemelten odafigyelnek, hiszen az abortuszok legnagyobb hányadát fiatalkorú lányokon végzik el az orvosok – tudtuk meg az alapítvány nevében Petrőcz Júliától.

Két napra érkeztünk a városba, elsősorban azért, hogy a középiskolásokat, fiatalokat informáljuk a fogantatás folyamatáról, a felelős szexuális élet fontosságáról, magáról az abortusz lelket és testet egyaránt érintő, megrázó eljárásáról. A speciális autóbuszon a Kiáltás az Életért Egyesület interaktív kiállításával és vetített ismertető előadásokkal találkoztak a diákok, az érdeklődők – jegyezte meg Petrőcz Júlia.

A Kiáltás az Életért Egyesület képviseletében Hegedűs László a két nap folyamán 45 perces váltásokkal főként iskolásoknak tartott elgondolkodtató, vetítéssel egybekötött, interaktív előadásokat. A résztvevők az első rövidfilmben nyomon követhették, milyen fejlődési szakaszokon megy végbe a magzat az anyaméhben a kilenc hónap alatt. A másodikon megtekintettek egy animációs filmet a művi úton történő terhességmegszakításról, míg az utolsóban megnéztek egy filmrészletet olyan leányanyákról, akik nemet mondtak az abortuszra és vállalták babájukat.

A kötetlen beszélgetés alatt az előadó elmondta, hogy az abortuszt a fogantatástól számított 70. napig lehet a legtöbb esetben elvégezni. A magzatnak viszont már a negyvenedik naptól kezdve mozog a keze, lába.

Sajnos az abortuszok többsége akkor történik, amikor a baba már érez. A legfontosabb tehát a tudatos, felelős szexuális élet, a fogamzásgátlás, hogy csökkenjen a terhességmegszakítások száma.

Köszönjük, hogy ott lehettünk! Külön köszönet Zsuzsanna Bergsnek és az Kiáltás AZ Életért Egyesületnek a lehetőségért!

Forrás: VEOL.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.