Barion Pixel

Speciális busz: az abortuszmegelőzésre hívtuk fel a figyelmet

Bus4life Ajkán! Nagy érdeklődés és nyitottság övezte a minap az Ajkára érkezett Bus4Life feliratú speciális autóbuszt. (A VEOL.hu cikke)

A Várva Várt Alapítvány a Kiáltás az Életért Egyesülettel együttműködésben szívvel-lélekkel teljesíti azon missziós tevékenységét, mely az abortuszmegelőzés fontosságát hirdeti. A két szervezet városról városra járva hívja fel a figyelmet az abortusz jelenségére, annak testi és lelki kockázataira. Közös céljuk, hogy preventív tevékenységükkel a hazánkban évente hozzávetőleg harmincezerre tehető terhességmegszakítások számát csökkentsék, illetve támogassák a krízishelyzetben lévő várandós anyákat és az örökbefogadás folyamatát.

A két nap során körülbelül 200 diákkal beszélgettünk az élet kezdetéről, a párkapcsolatokról és a felelős szexuális életről. Ezen kívül sok járókelő is érdeklődést mutatott a téma iránt és megnézte a buszon látható kiállítást.

A Várva Várt Alapítvány a tavalyi év során száz esetben tudott segíteni országszerte terhes kismamáknak. Az aktív segítség mellett a megelőzésre kiemelten odafigyelnek, hiszen az abortuszok legnagyobb hányadát fiatalkorú lányokon végzik el az orvosok – tudtuk meg az alapítvány nevében Petrőcz Júliától.

– Két napra érkeztünk a városba, elsősorban azért, hogy a középiskolásokat, fiatalokat informáljuk a fogantatás folyamatáról, a felelős szexuális élet fontosságáról, magáról az abortusz lelket és testet egyaránt érintő, megrázó eljárásáról. A speciális autóbuszon a Kiáltás az Életért Egyesület interaktív kiállításával és vetített ismertető előadásokkal találkoztak a diákok, az érdeklődők – jegyezte meg Petrőcz Júlia.

A Kiáltás az Életért Egyesület képviseletében Hegedűs László a két nap folyamán 45 perces váltásokkal főként iskolásoknak tartott elgondolkodtató, vetítéssel egybekötött, interaktív előadásokat. A résztvevők az első rövidfilmben nyomon követhették, milyen fejlődési szakaszokon megy végbe a magzat az anyaméhben a kilenc hónap alatt. A másodikon megtekintettek egy animációs filmet a művi úton történő terhességmegszakításról, míg az utolsóban megnéztek egy filmrészletet olyan leányanyákról, akik nemet mondtak az abortuszra és vállalták babájukat.

A kötetlen beszélgetés alatt az előadó elmondta, hogy az abortuszt a fogantatástól számított 70. napig lehet a legtöbb esetben elvégezni. A magzatnak viszont már a negyvenedik naptól kezdve mozog a keze, lába.

Sajnos az abortuszok többsége akkor történik, amikor a baba már érez. A legfontosabb tehát a tudatos, felelős szexuális élet, a fogamzásgátlás, hogy csökkenjen a terhességmegszakítások száma.

Köszönjük, hogy ott lehettünk! Külön köszönet Zsuzsanna Bergsnek és az Kiáltás AZ Életért Egyesületnek a lehetőségért!

Forrás: VEOL.hu

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok