Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

A Sport, mint közösségépítés – A Várva Várt Alapítvány összefoglalója

október 3, 2023

Sport és jótékonykodás – két látszólag eltérő terület, amik azonban a Várva Várt Alapítványnál is szorosan összefonódnak.

Az elmúlt év nem csupán az adománygyűjtésről és a krízishelyzetben lévő családok támogatásáról szólt, hanem a közösségépítés és a sportolás öröméről is, hiszen rengeteg eseményen voltunk jelen csapatunkkal.

A sportolás, mint közösségépítés

A sport rendkívül jó közösségi program, mely nem csupán az egészségmegőrzés miatt, hanem a megegyező célokért is összehozza az embereket. A Várva Várt Alapítvány sportcsapata ennek a közösségépítő erőnek a példája. Azonban nem csak az egyéni erőfeszítés és a kitartás áll a középpontban, hanem egy fontos üzenetet is szeretnénk közvetíteni: minden gyermek, minden ember életének értéke van, és minden élet – ahogy a futásaink is, hosszú és kalandos lehet, ehhez azonban egy biztos rajthoz kell állni, és bármivel is találjuk szembe magunkat fel nem adni!

A Várva Várt Alapítvány és a Szolgálati Agarak közös csapata

Egy év tele sikerekkel

Az idei évben több sportversenyen – többek közt a tavaszi Vivicittán, a nyári Balaton-átúszáson, és az ősz beköszöntével a WizzAir és SPAR futóversenyeken is képviselteti magát alapítványunk. Két verseny a futóink szívéhez rendkívül közel került, májusban újra a koraszülöttekért futottunk a Zalai dombságban, ahol a tavalyi időnkhöz képest jelentős javulást értünk el, majd a július 1-i forróságban a 130 km-t tettünk meg, hogy megkerüljük a Tisza-tavat. A Szolgálati Agarak futócsapatának köszönhetően pedig idén is sokszor hangzott fel az alapítvány neve az eredményhirdetéseken! 💙 

A futóversenyeken az alapítvány küldetésének bemutatása is fontos szerepet kapott. A rendezvényeken jelenlévők megismerkedhettek az alapítvány céljaival, beszélgethettek munkatársainkkal, játszhattak és jótékonyan is hozzájárulhattak a krízishelyzetbe került családok megsegítéséhez.

Jövőkép és küldetés

Mindezen erőfeszítéseink hátterében egy közös cél húzódik meg: felhívni a figyelmet arra, hogy minden gyermeknek joga van egy boldog, egészséges és kalandokkal teli élethez. 

Az alapítvány számára ezek a rendezvények lehetőséget teremtenek arra, hogy a szükségben lévők segélykiáltását minél több emberhez eljuttassuk. A sportrendezvényeken való részvételünkkel a csapatépítésen és az egészségmegőrzésen túl megmutathatjuk, hogy mennyire fontos számunkra minden egyes gyermek jövője – akár a rajtnál, akár később, a pályán való segítségnyújtás. 

Az alapítvány minden tagja nevében köszönjük, hogy velünk vagytok ezen az úton és hozzájárultok munkánkhoz. Újra és újra megtapasztaljuk, hogy együtt minden lehetséges!

Previous slide
Next slide

Ha a közeljövőben te is szívesen csatlakoznál a Várva Várt Alapítvány csapatához, akár a sportrendezvényeken, akár az élet más területén, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol részletesen tájékoztatunk sportrendezvényeinkről: https://www.facebook.com/groups/varvavartsportklub

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.