Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Beszámoló a 38. Telekom Vivicittáról

április 28, 2023

Gyönyörű környezetben, kellemes napsütésben és igazi futóhangulatban zajlott a 38. Telekom Vivicittá félmaratonon

Az idei rendezvényt április 22-23-án rendezték meg a Margitszigeten. A BSI örömmel tudatta, hogy idén minden elképzelést felülmúlva közel 20 000 fő és 38 ország vett részt a versenyen. 
Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több, mint 30 versenyző képviselte alapítványunkat és állt rajtvonalhoz a Várva Várt Alapítvány színeiben.
 
Nagy örömünkre a Szolgálati Agarak csapata idén is becsatlakozott hozzánk és összesen 5 érmet szereztek a csapatnak (egy I. hely, két II. hely, egy III. hely és egy IV. hely)

Szívből gratulálunk nekik és nagyon büszkék vagyunk rájuk! 💙

Amellett, hogy most már az Agarakkal együtt nagyon jó eredményeket érünk el, nemcsak azt mutatjuk meg a közönségnek, hogy mi létezünk, hanem ezzel felhívjuk az emberek figyelmét az embermentésre és arra, hogy minden gyermek élete hosszú és kalandos lehet, ha segítünk neki rajthoz állni és pályán maradni.

38-vivicita-vva-sportrendezveny-5
Hatalmas köszönet a BSI-nek, akik a többi karitatív szervezet mellett Alapítványunk számára is biztosított egy sátrat, ahol a család apraja-nagyja megtalálta a kikapcsolódási lehetőséget. A hozzánk látogatók körében, a remek beszélgetések mellett hatalmas népszerűségnek örvendtek társasjátékaink: az óriás UNO, a Jenga és a Marokkó is, de a kreativitás sem maradt ki a sorból. 
 
Anyák napjára készülve sok-sok “Az én anyukám, az én hősöm” színező is megtalálhatta büszke tulajdonosát (ezzel kapcsolatban kövessétek Facebook oldalunkat, hiszen az elkövetkezendő napokban sok-sok meglepetéssel készülünk nektek.)
 
Most is rengeteg adományt sikerült gyűjtenünk az adományládánkba, amiért szintén nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük, hogy idén is jelen lehettünk a Telekom Vivicittán, és köszönjük Nektek a sok támogatást! Találkozzunk május 21-én a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány rendezvényén, a “Futás a koraszülöttekért” jótékonysági futóversenyen, ahol az eddigi évekhez hasonlóan, Alapítványunk idén is rajtvonalhoz áll.
 
Ha a közeljövőben te is szívesen csatlakoznál Alapítványunk támogatásához a sportrendezvényeken, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol részletesen tájékoztatunk sportrendezvényeinkről: https://www.facebook.com/groups/varvavartsportklub
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.