Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Támogasd a Mentorprogramunkat!

február 21, 2022

Ismerd meg a “Gyermekotthon” csomag támogatásunkat. Alapítványunk önkénteseivel sok éve járunk be gyermekotthonokba és anyaotthonokba, Családok Átmeneti Szállására, hogy beszélgessünk a fiatalokkal és programokat szervezzünk nekik. Igyekszünk adományokkal is segíteni a nevelők és szakmai vezetők munkáját.

Néhány helyen tudtunk fotókat és videót is készíteni. Ezekből szeretnénk bemutatni nektek párat:

CSEPPKŐ GYERMEKOTTHON

Nagy öröm volt számunkra, amikor Gera Zoltánnal és egy szuper foci csukával tudtunk megajándékozni egy nagyon tehetséges fiatal srácot, aki a Cseppkő Gyermekotthon lakója.

Martin 6 éve él az intézményben. 4 éves kora óta focizik. Célja, hogy Gera Zoltánhoz hasonlóan ő is a magyar válogatott tagja lehessen. Rátermettségét a gyermekotthon focipályáján meg is mutatta, a meglepetés átadása után.

“Nagyon szépen köszönöm neki, hogy ellátogatott hozzám, és hogy kaptam tőle egy foci cipőt. Nagyon köszönöm. És nagyon nagy megtiszteltetés, hogy focizhatok vele” – mondta Bangó Martin.

Nagyon fontosnak tartjuk a bent élő fiatalok tehetség-kutatását, hiszen nekik minden pozitív visszajelzés reményt ad, hogy ők is sikeresek lehetnek az életben.

Az Atv interjút is készített az eseményról, amit itt tudtok megnézni:

REMÉNY GYERMEKOTTHON

2021 nyarán nagy örömmel vittünk adományt a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak.

A kiküldött hírlevélre gyorsan reagáltatok és így közel 3 raklapnyi adományt tudtunk eljuttatni az ott élő gyerekek és fiatalok részére. 300 csomag rágcsálnivaló (Kálóczy családtól) mellett 1 raklap burkolólapot szállított le ingyenesen Katona Lajos barátunk, akit a Segítünk Egymásnak akciócsoport révén ismertünk meg.

Emellett pelenka és ruhagyűjtésbe kezdtek váci aktivistáink, akik az összegyűlt adományokat egy külön autóval le is szállították.

Nagyra becsüljük Fehérvári Hajnalka intézményvezető és kollégái munkáját, amivel reményt adnak ezeknek a gyermekeknek és szeretettel gondjukat viselik.

AGA GYERMEKOTTHON

Már több alkalommal is tartottunk szexuál-prevenciós témában előadást és beszélgetést az Aga Gyermekotthon lakóinak. Rendkívül nyitottak voltak a témára.

ESZTERGOMI GYERMEKOTTHON

Meglepetés koncertet tartott Oláh Gergő, az esztergomi gyermekotthonban!

Május végére meglepetésekkel készültünk a gyerekeknek, ami az elmúlt nehéz év után különösen jól esett nekik. És nekünk is óriási élmény volt újra találkozni élőben sok-sok gyerekkel, fiatallal.

Sok éve a szívünkben hordozzuk a gyermekotthonokban élő gyerekek és ifjak sorsát is, és van egy csapatunk, akik már 3 éve mentorként és szinte póttestvérként segítenek állami intézményben élő gyerekeket.

Ez a nagyszerű csapat is eljött velünk az esztergomi gyermekotthonba, ahol egy fergeteges Oláh Gergő koncerttel tudtuk meglepni az ifjakat. Különleges volt ezek között a gyerekek között hallgatni Gergő “Törj ki a csendből” című dalát, ami a küzdelemről és a reménységről szól.

Nagyszerű volt látni, hogy az ott dolgozó szakemberek milyen emberséggel és jóindulattal gondozzák és nevelik az ott élő fiatalokat. Nagyon szurkolunk nekik!!!

SZTEHLO GÁBOR GYERMEKOTTHON

Mentorcsapatunk közel négy éve heti rendszerességgel látogatja a Sztehlo Gábor gyermekotthont, ahol igyekszünk a gyerekek életkorához, helyzetéhez, érdeklődési körükhöz és talentumaikhoz illeszkedő, egyénre szabott programokat biztosítani, amelyek során az a célunk, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a személyes figyelmet, a feltétel nélküli szeretetet.

Ennek köszönhetően beszámolhatunk arról, hogy a gyerekek közül valamennyien rátaláltak hobbijaikra, rövid távú céljaikra; és ezekben önmaguk értékeire.

Van, akit focicsapathoz történő leigazolással tudtuk segíteni, hogy kamatoztatni tudja a tehetségét; van, aki a gördeszkázásban találta meg a hobbiját, ami például az angol nyelv tanulására is ösztönző hatással lett.

Azt gondoljuk, hogy minden gyermek esetében van egy ilyen kulcs, ami perspektívát és célt jelenthet számukra. Néha ez egy karácsonyi ajándékkal indul – például a gördeszkás lány esetében – ezért köszönjük, ha anyagilag támogatod a munkánkat.

SZERETNÉD TÁMOGATNI A MENTORMUNKÁNKAT?

A következő linkre kattintva megteheted:

GYERMEKOTTHON CSOMAG TÁMOGATÁS

Köszönjük, hogy ezzel az adományozói csomaggal támogatod, hogy gyermekotthonban lakó gyerekeknek és fiataloknak rendszeresen segíteni tudjunk.

Ha ilyen támogatói csomagot vásárolsz, mi személyre szabott ajándékkal lepünk meg egy állami gondozott gyermeket.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.