Barion Pixel

Ismerd meg a “Gyermekotthon” csomag támogatásunkat

Nagylelkű támogatást kaptunk – Bitcoinban

Alapítványunk önkénteseivel sok éve járunk be gyermekotthonokba és anyaotthonokba, Családok Átmeneti Szállására, hogy beszélgessünk a fiatalokkal és programokat szervezzünk nekik. Igyekszünk adományokkal is segíteni a nevelők és szakmai vezetők munkáját.


 

Néhány helyen tudtunk fotókat és videót is készíteni. Ezekből szeretnénk bemutatni nektek párat:

 

CSEPKŐ GYERMEKOTTHON

 

Nagy öröm volt számunkra, amikor Gera Zoltánnal és egy szuper foci csukával tudtunk megajándékozni egy nagyon tehetséges fiatal srácot, aki a Cseppkő Gyermekotthon lakója.


Martin 6 éve él az intézményben. 4 éves kora óta focizik. Célja, hogy Gera Zoltánhoz hasonlóan ő is a magyar válogatott tagja lehessen. Rátermettségét a gyermekotthon focipályáján meg is mutatta, a meglepetés átadása után.

“Nagyon szépen köszönöm neki, hogy ellátogatott hozzám, és hogy kaptam tőle egy foci cipőt. Nagyon köszönöm. És nagyon nagy megtiszteltetés, hogy focizhatok vele” – mondta Bangó Martin.

Nagyon fontosnak tartjuk a bent élő fiatalok tehetség-kutatását, hiszen nekik minden pozitív visszajelzés reményt ad, hogy ők is sikeresek lehetnek az életben.

Az Atv interjút is készített az eseményról, amit itt tudtok megnézni:


 

REMÉNY GYERMEKOTTHON


2021 nyarán nagy örömmel vittünk adományt a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak. 

A kiküldött hírlevélre gyorsan reagáltatok és így közel 3 raklapnyi adományt tudtunk eljuttatni az ott élő gyerekek és fiatalok részére. 300 csomag rágcsálnivaló (Kálóczy családtól) mellett 1 raklap burkolólapot szállított le ingyenesen Katona Lajos barátunk, akit a Segítünk Egymásnak akciócsoport révén ismertünk meg.

Emellett pelenka és ruhagyűjtésbe kezdtek váci aktivistáink, akik az összegyűlt adományokat egy külön autóval le is szállították.

Nagyra becsüljük Fehérvári Hajnalka intézményvezető és kollégái munkáját, amivel reményt adnak ezeknek a gyermekeknek és szeretettel gondjukat viselik.


 

AGA GYERMEKOTTHON

 

Már több alkalommal is tartottunk szexuál-prevenciós témában előadást és beszélgetést az Aga Gyermekotthon lakóinak. Rendkívül nyitottak voltak a témára.


 

ESZTERGOMI GYERMEKOTTHON

 

Meglepetés koncertet tartott  Oláh Gergő, az esztergomi gyermekotthonban!

Május végére meglepetésekkel készültünk a gyerekeknek, ami az elmúlt nehéz év után különösen jól esett nekik.   És nekünk is óriási élmény volt újra találkozni élőben sok-sok gyerekkel, fiatallal.

Sok éve a szívünkben hordozzuk a gyermekotthonokban élő gyerekek és ifjak sorsát is, és van egy csapatunk, akik már 3 éve mentorként és szinte póttestvérként segítenek állami intézményben élő gyerekeket.

Ez a nagyszerű csapat is eljött velünk az esztergomi gyermekotthonba, ahol egy fergeteges Oláh Gergő koncerttel tudtuk meglepni az ifjakat. Különleges volt ezek között a gyerekek között hallgatni Gergő “Törj ki a csendből” című dalát, ami a küzdelemről és a reménységről szól.

Nagyszerű volt látni, hogy az ott dolgozó szakemberek milyen emberséggel és jóindulattal gondozzák és nevelik az ott élő fiatalokat. Nagyon szurkolunk nekik!!!SZTEHLO GÁBOR GYERMEKOTTHON

 

Mentorcsapatunk közel négy éve heti rendszerességgel látogatja a Sztehlo Gábor gyermekotthont, ahol igyekszünk a gyerekek életkorához, helyzetéhez, érdeklődési körükhöz és talentumaikhoz illeszkedő, egyénre szabott programokat biztosítani, amelyek során az a célunk, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a személyes figyelmet, a feltétel nélküli szeretetet.

Ennek köszönhetően beszámolhatunk arról, hogy a gyerekek közül valamennyien rátaláltak hobbijaikra, rövid távú céljaikra; és ezekben önmaguk értékeire.

Van, akit focicsapathoz történő leigazolással tudtuk segíteni, hogy kamatoztatni tudja a tehetségét; van, aki a gördeszkázásban találta meg a hobbiját, ami például az angol nyelv tanulására is ösztönző hatással lett.

Azt gondoljuk, hogy minden gyermek esetében van egy ilyen kulcs, ami perspektívát és célt jelenthet számukra. Néha ez egy karácsonyi ajándékkal indul – például a gördeszkás lány esetében – ezért köszönjük, ha anyagilag támogatod a munkánkat.


 

SZERETNÉD TÁMOGATNI A MENTORMUNKÁNKAT?

A következő linkre kattintva megteheted:

GYERMEKOTTHON CSOMAG TÁMOGATÁS 

 

Köszönjük, hogy ezzel az adományozói csomaggal támogatod, hogy gyermekotthonban lakó gyerekeknek és fiataloknak rendszeresen segíteni tudjunk.

Ha ilyen támogatói csomagot vásárolsz, mi személyre szabott ajándékkal lepünk meg egy állami gondozott gyermeket.

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok