Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Éves beszámoló – Zalaegerszeg

január 19, 2022

“Ötször annyi esetünk volt, mint előző évben!”
A 2021-es évben a Várva Várt Alapítvány zalaegerszegi csapatának összesen 19 esete volt. Ez, mint tudjuk az ország keleti feléhez mérve viszonylag kevésnek tűnik, viszont majdnem ötször annyi, mint az előző évben volt.

Aktivistáink segítségével minden esetet sikerült megoldani napokon belül. Volt olyan család, akiknek többször is sikerült adományt kiszállítani.

Igyekeztünk lefedni egész Zala megyét, így a megyeszékhelyen kívül volt esetünk például Nagykanizsán, Lentiben és Keszthelyen is.

Több védőnővel remek kapcsolatot ápolunk, ők keresnek bennünket egy-egy adott krízishelyzetnél.

A zalai adakozóknak hála az évben kétszer is sikerült más megyékbe segítséget eljuttatnunk az alapítványon belül.

Júniusban Kaposvárra vittünk egy nagyobb autónyi babaholmit, novemberben pedig Debrecenbe.

A vírushelyzet ellenére több zalaegerszegi rendezvényen sikerült népszerűsítenünk az alapítvány munkáját, mindent esetben egy-egy nemes célt támogatva.

Augusztusban a zalaegerszegi Aquacityben vettünk részt a “Jótékonysági főzőnapon”. Mi marhagulyással vártuk az adományozókat.

AZ ÖSSZEGYŰJTÖTT PÉNZZEL A ZALA MEGYEI SZENT RAFAEL KÓRHÁZAT TÁMOGATTUK!

Októberben a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány “Másodszor is célba érünk” futóversenyén állítottunk ki egy országos “VárvaVárt” csapatot.

A JÓ EREDMÉNYEK MELLETT KOMOLY ÖSSZEGGEL: 300 000 FT-TAL SIKERÜLT TÁMOGATNI A KORABABÁKAT!

Decemberben a korábbi évekhez hasonlóan az ”Adventi kézfogás” elnevezésű városi adománygyűjtő rendezvényen képviseltük az alapítványt.

Köszönjük a támogatást a Móni süti tulajdonosának.

EZ ÁLTAL EGY NAGYON SZÉP ÖSSZEGGEL TUDTUK TÁMOGATNI A COVID MIATT BAJBA KERÜLT CSALÁDOKAT!

Az eseményről készült videónkat pedig itt tudjátok megnézni:

MINDEZEK MELLETT HÁROM ZALA MEGYEI BOLTBA HELYEZTÜK KI ADOMÁNYGYŰJTŐ LÁDÁINKAT

Farmervilág Lenti

Harmadik Forrás Coop 20. számú üzlete Zalalövő

Mérföldkőnek tartjuk, hogy 2021. nyarán a Zalaegerszegi Önkormányzattól és a Lész Kft-től kaptunk egy raktár/iroda bérleményt jutányos áron.

Ezúton is köszönjük Balaicz Zoltán polgármesternek és a városvezetésnek a bizalmat, illetve a Lész Kft-nek az együttműködést, és azt is, hogy támogatják a helyi babamentést.

2022 első nagy projektje, ennek felújítása és alkalmassá tétele lenne a krízishelyzetbe került várandósok/családok és adományozók fogadására.

ÖSSZESSÉGÉBEN: 

Zalaegerszegen 2019. tavaszán indult el a közös munka, ekkor jött létre csapatunk. Körülbelül 15 aktivista munkájának köszönhetőek eddigi eredményeink, de alkalmanként több embert is be tudtunk vonni a közös munkába.

Van köztünk gyógypedagógus, tanítónő, óvónő, dajka, vállalkozó, teológus, ifjúságsegítő, baba- és játékbolti eladók, egyetemisták, főállású édesanyák (a teljesség igénye nélkül).

Jó kapcsolatot ápolunk a helyi és környékbeli védőnőkkel, sok esetben ők keresnek meg bennünket egy-egy krízishelyzettel kapcsolatban.

Szívesen részt veszünk a megyei rendezvényeken, ezzel népszerűsítve az alapítványt és támogatva egy-egy nemes célt.

2021. nyarán nagy örömünkre kaptunk egy önkormányzati bérleményt, melyben a jövőben szeretnénk helyi irodánkat megnyitni.

Kovács Tamara
Várva Várt Alapítvány
Zalaegerszegi csoport
2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.