Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

A zsűri bemutatása

május 24, 2019

Felkészül… a ZSŰRI!

Kitörő örömmel jelenthetjük be, hogy közel 600 pályamű érkezett a 9+9, bent és kint című rajzpályázatunkra. Nagyon tehetséges fiatalok, kedves szüleik és felkészítő tanáraik gondolták úgy, hogy ez a téma megérdemli a figyelmet. Köszönjük a csodás alkotásokat!

Most jön azonban a neheze. A sok gyönyörű, szívvel – lélekkel készült alkotás közül ki kell választani a legjobbakat. Mi nem tudnánk ezt megtenni, éppen ezért nem is vállalkozunk erre a feladatra. Szerencsére vannak olyan csodálatos művészek, akik átvállalták ezt a nehéz döntést!

Jöjjön akkor a zsűri!

Vámos Robi, a Táblácska.hu és a Gyémántbogár program alapítója!

Robi gyerekkora óta lelkesen rajzol, felnőttként azonban egy ígéretes gépészmérnöki pályáról kanyarodott vissza a személyre szabott művészetéhez. Robi csodálatos rajzaival régóta örvendezteti meg az embereket, de újabban a gyermekek önbizalom-építése lett a szívügye. Ezért is indította el Gyémántbogár programot, amelyben rajzos szemléletfejlesztő órákat tart a gyerekeknek. Az eredmények pedig magukért beszélnek!

Pásztohy Panka, gyerekkönyv író és illusztrátor!

Panka igazi második generációs művész, szülei műterme volt a játszótere. Később az Iparművészeti Egyetemen animációt tanult, majd – minden kisgyerekes szülő örömére- a gyerekkönyvek felé kanyarodott és illusztrátor lett!

Ő keltette életre többek között Berg Judit Pankáját, Vadadi Adrienn ovis barátait és Bálint Ágnes Flórikáját is. Megálmodta Marék Veronika cirkuszi világát és Móricz Zsigmond verseit öltöztette modern köntösbe. Majd saját könyveivel tovább gazdagította a gyermekkönyvek világát, megszületett Pitypang és Lili, a Pesti mese és megannyi csodálatos történet.

Mindeközben Panka személyesen is érintett a pályázat témájában, hiszen kisbabát vár!

Czinkné Poór Judit, a Mézesmanna alapítója!

Judit korábban porcelánfestőként dolgozott, majd otthon, a családja örömére kezdett először mézeskalácsokat készíteni. 2016-ban feltöltött egy sütidekorálásról készült videót a közösségi oldalakra, amitől felrobbant a net! 122 országból, több mint 140 millióan látták! A fantasztikus süticsodák készítőjét a Bored Panda a sütemények Leonardo Da Vincijének nevezte.

Judit egyéni szemléletével és végtelen kedvességével tovább gazdagítja a zsűrit.

Ez a valódi SZUPERCSAPAT!

A zsűrizés menetéről, a csapat előzetes elképzeléseiről és tapasztalataikról videós formában fogunk informálni Benneteket! Vasárnap pedig jövünk az eredményekkel! Várjátok már?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.