Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

9+9, bent és kint rajzpályázat eredményhirdetése

május 26, 2019

Minden résztvevőnek gratulálunk, mert fantasztikus művek születtek – fantasztikus gyerekektől!

És annyi, de annyi (több, mint 600), hogy a zsűri alig bírta átnézegetni, megvitatni, visszarakni, átértékelni, kiemelni a sok-sok rajzot. Nehéz feladat volt, mert ötletes és többnyire szépen kidolgozott alkotásokat küldtetek.

És akkor következzenek a nyertesek:

5-8 éves korosztály:

 1. Szóró Janka (7,5 éves) – Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium
 2. Balogh Borbála Liliána (6 éves) – Erzsébetvárosi Nefelejcs Óvoda
 3. Leblanc Hanna (7 éves) – Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola

9-12 éves korosztály:

 1. Kertai Délia (12 éves) – Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium
 2. Gyevi-Szabó Nóra (6.b osztály) – Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola
 3. Pozsga Eliána (10 éves) – Huszár Gál Iskola Debrecen

13-16 éves korosztály:

 1. Nagy Boglárka Szimonetta (15 éves) – Nyíregyháza
 2. Csóka Blanka Anna (13 éves) – Herceghalmi Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola
 3. Pribék Gréta (13 éves) – Irinyi Károly Általános Iskola

17-20 éves korosztály:

 1. Kovács Krisztián (17 éves) – Grotta Alapfokú Művészeti Iskola
 2. Vadász Adrienn (19 éves) – Soproni Széchenyi István Gimnázium
 3. Bartók Mónika (17 éves) – Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium

Különdíjak:

Technikai különdíj:

 • Takács Réka (12 éves) Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 • Forgács Dalma (17 éves) Eszterházy Károly Gyakorlóiskola

Zsűri különdíj:

Vámos Robi különdíj (2 órás együtt rajzolás és személyes oktatás):

 • Szóró Janka – Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium

Pásztohy Panka különdíj (Pitypang és Lili! című könyv dedikált példánya):

 • Pozsga Eliána – Huszár Gál Iskola Debrecen

Czinkné Poór Judit különdíj (különleges gyurmadíszítő technikával ellátott bögre):

 • Oláh Dorka (4.c Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola)
 • Mezősi Nóra (10 éves) Huszár Gál Iskola Debrecen

Senki ne csüggedjen, aki nem találta a nevét a listában, mivel még számos egyéb díj kerül kiosztásra. A kisebb korosztályok első 30 helyezettje díjazásban részesül, ezen kívül iskolákat, tanárokat is szeretnénk különdíjakkal jutalmazni! Hamarosan mindenkivel felvesszük a kapcsolatot emailben!

Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy ilyen sokan elküldtétek nekünk az alkotásaitokat! Köszönjük a munkátokat és azt, hogy fontosnak éreztétek ezt a témát! A gyönyörű alkotások magas száma arra ösztönzött bennünket, hogy vándorkiállítást szervezzünk belőlük! A részletekkel kapcsolatban később jelentkezünk, de szeretnénk minél több alkotóval élőben is találkozni majd!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.