Barion Pixel

Az idei év legmeghatóbb karácsonyi reklámja, ami egy nagyon fontos témára hívja fel a figyelmet

Nagylelkű támogatást kaptunk – Bitcoinban

A brit John Lewis áruház minden évben megható karácsonyi reklámmal indítja az ünnepi időszakot. Idén sem volt ez másképp, azonban a nagy költségvetésű, sztárokat felvonultató hatásvadász reklám helyett most egy nagyon fontos üzenetre hívja fel a figyelmet.


 

A kisfilm a Beginner, azaz a “Kezdő” címet viseli, amelyben egy férj szeretne megtanulni gördeszkázni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Persze az elején nem derül ki, hogy miért is vállalkozott erre az ő korában.

 

A videó végén értjük meg, hogy a házaspár nevelőszülővé válik, és a karácsonykor érkező lány hobbija a gördeszkázás.

 

Az áruházlánc az Action for Children és a Who Cares? Scotland szervezetekkel együttműködésben elkötelezte magát, hogy támogatja az állami gondoskodásban élő gyermekeket.

Nagy-Britanniában több, mint 100 ezer gyermek nevelkedik gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél. Hazánkban ez a szám 22-23 ezer fő közé tehető.

Nagyon jó lenne, ha minden gyermek családban nőhetne fel, de sajnos sokan már nem kerülnek nevelőszülőkhöz sem, hanem gyermekotthonokban maradnak.

 

Mentorprogramunk azzal a hosszú távú céllal jött létre, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud támogatást nyújtani.

És ez tényleg néha azzal kezdődik, hogy mi magunk is megtanulunk (vagy legalábbis próbálunk) gördeszkázni vagy focizni, ami kapocs tud lenni egy tinédzserhez.

 

Idén Budapesten már két gyermekotthon, Nyíregyházán három lakásotthon lakóit látogatjuk rendszeresen, keresve és erősítve ezeket a kapcsokat.

 

A 2022-es évben a rendszeres találkozások, beszélgetések mellett többek között zenei rendezvényekre, Ágasegyházán 5 napos erdei táborra, egyéni és közösségépítő programokra, hátrányos helyzetből induló sikeres példák megismerésére, Mikulás ünnepségekre és még számos programra került sor. És még hátra vannak a karácsonyi partik, ahol igyekszünk személyre szabott ajándékokkal meghitté és boldoggá tenni az ünnepeket.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden Támogatónknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg számos program, valódi segítségnyújtás.

 

 

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üresTovább vásárolok