Hétköznapokon 8-17 között: 

Megható karácsonyi reklámot készített a John Lewis áruház

december 12, 2022

A brit John Lewis áruház minden évben megható karácsonyi reklámmal indítja az ünnepi időszakot. Idén sem volt ez másképp, azonban a nagy költségvetésű, sztárokat felvonultató hatásvadász reklám helyett most egy nagyon fontos üzenetre hívja fel a figyelmet.

A kisfilm a Beginner, azaz a “Kezdő” címet viseli, amelyben egy férj szeretne megtanulni gördeszkázni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Persze az elején nem derül ki, hogy miért is vállalkozott erre az ő korában.

A videó végén értjük meg, hogy a házaspár nevelőszülővé válik, és a karácsonykor érkező lány hobbija a gördeszkázás.

Az áruházlánc az Action for Children és a Who Cares? Scotland szervezetekkel együttműködésben elkötelezte magát, hogy támogatja az állami gondoskodásban élő gyermekeket.

Nagy-Britanniában több, mint 100 ezer gyermek nevelkedik gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél. Hazánkban ez a szám 22-23 ezer fő közé tehető.

Nagyon jó lenne, ha minden gyermek családban nőhetne fel, de sajnos sokan már nem kerülnek nevelőszülőkhöz sem, hanem gyermekotthonokban maradnak.

Mentorprogramunk azzal a hosszú távú céllal jött létre, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud támogatást nyújtani.

És ez tényleg néha azzal kezdődik, hogy mi magunk is megtanulunk (vagy legalábbis próbálunk) gördeszkázni vagy focizni, ami kapocs tud lenni egy tinédzserhez.

Idén Budapesten már két gyermekotthon, Nyíregyházán három lakásotthon lakóit látogatjuk rendszeresen, keresve és erősítve ezeket a kapcsokat.

A 2022-es évben a rendszeres találkozások, beszélgetések mellett többek között zenei rendezvényekre, Ágasegyházán 5 napos erdei táborra, egyéni és közösségépítő programokra, hátrányos helyzetből induló sikeres példák megismerésére, Mikulás ünnepségekre és még számos programra került sor. És még hátra vannak a karácsonyi partik, ahol igyekszünk személyre szabott ajándékokkal meghitté és boldoggá tenni az ünnepeket.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden Támogatónknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg számos program, valódi segítségnyújtás.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.