Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

EGY ÉDESANYA MEGHATÓ VIDEÓÜZENETE KISFIÁNAK MIELŐTT ÖRÖKBEADJA

október 16, 2020

„Szerettem volna, ha Taggert tudja, mennyire szerettem és vártam őt, és hogy milyen nehezen hoztam meg ezt a döntést, hogy örökbe adom.”

Kép forrása: Today.com

Hannah Mongie két hónapnyi együtt járást követően teherbe esett párjától, Kaden-től. A szerelmesek megdöbbentek a hír hallatán, nem terveztek gyermeket.

Kaden váratlan, tragikus halálát követően végleg eldőlt Hannah-ban, hogy mivel egyedül képtelen lenne felnevelni gyermekét, örökbe adja.

Egy házaspár, Emily és Brad Marsh mellett döntött, de az örökbe adás előtt egy felvételben elbúcsúzott Taggert-től, és elmesélte neki, miért hozta meg ezt a döntést.

Egy anya részéről nagy bölcsességre vall, ha reálisan felméri a saját helyzetét, még akkor is ha az azt jelenti, hogy nem tud megfelelő ellátást biztosítani gyermekének, így a szülést követően egy visszavonhatatlan, örökre szóló döntést hoz a gyermeke érdekében.

Hannah a videóban könnyek között beszél arról, hogyan indult párjával való kapcsolata, és bár Taggert-et nem tervezték, apja mégis örömmel várta őt.

Amikor Hannah először hallotta a baba szívhangját, értesítette Kadent is, aki izgatottan érkezett a helyszínre.

A férfi mindenáron fiú gyermeket szeretett volna, hogy megtanítsa különféle sportokra. Hannah lány babában reménykedett, Kaden mégis állította, biztosan fiú gyermeke fog születni.

Két nappal később azonban Kaden szíve hirtelen megállt, Hannah pedig egyedül maradt.

A nőre ezután nehéz idők vártak, el kellett döntenie, hogy elhelyezze-e a gyermeket egy másik családnál, hiszen tudta, hogy egyedül nem tudná felnevelni. Nehéznek tűnt megválni Taggert-től, hiszen csak ő maradt neki Kaden után.

Mégis családok felkeresésébe kezdett, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet fia számára. Rövidesen megismerte Emily és Brad Marsh-t, akikkel azonnal jó kapcsolatba került.

Emily és Hannah jó barátnők lettek, az anya pedig náluk jobb szülőket el sem tudott volna képzelni Taggert-nek. Hannah ezután megkérte a házaspárt, hogy fogadják örökbe gyermekét.

Bármennyire fájt tudatosítania magában, hogy Taggert-tel csupán két napot tölthet, mielőtt örökbe adja, meg kellett hoznia a döntést.

A videó az utolsó órákban készült, amelyet anya gyermekével töltött. Hannah elmondta Taggert-nek, hogy bármennyire is szeretné, nem tudja olyan körülmények között felnevelni, amelyre fiának szüksége lenne.

Kép forrása: Today.com

„Azért gondoltam, hogy inkább videót készítek neked, és nem levelet írok, mert ez valódibb, és arról szól, ami éppen most történik…” mondja a videóban.

Hannah a videója végén mesélt Taggert új anyukájáról, aki már alig várja, hogy találkozzon a kisfiúval, felnevelje őt. Hannah Emily-t a legjobb anyának nevezte a videóban.

„Csak azt akartam, hogy tudd, szeretlek, és ezt a döntést is szeretetből hoztam meg… ha nem szeretnélek, nem lennék most ebben a helyzetben, és akkor neked nem lenne ez a csodálatos családod” zárta videóját Hannah, a végén pedig végleg elbúcsúzott kisfiától.

A teljes videó itt található meg:

Forrás: nlc.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.