Barion Pixel

Hétköznapokon 8-17 között: 

Civilek a gyermekvédelemben

Civilek a gyermek-védelemben

november 6, 2020

Az ünnep eredete:

Egy Los Angeles-i baráti társaság egy nap felfedezte azt, hogy nincsen az örökbefogadásra vonatkozó, külön nap, amikor csak erről emlékeznek meg az emberek.

Így megalakult az AdoptTogether csapata, és 2014. november 9-én megvalósult az első ünneplés, aminek jelképe a tenyérre rajzolt mosolygós arc lett. 😊🖐🏻

Mi az ünnep célja?

Olyan családok ünneplése, akiket az örökbefogadás hozott létre, vagy akiknél tervben van az örökbefogadás megvalósulása, az ünnep ehhez támogatást kíván nyújtani. 😊

Mi történik ezen a napon?

A világ minden tájáról érkeznek ilyenkor hangukat felemelő emberek, akik elmesélik a saját örökbefogadással kapcsolatos történetüket, hiszen minden sors más és más, de mindből lehet tanulni valamit.

Az örökbefogadás világnapja abból a célból lett megalakítva, hogy ünnepelje az örökbefogadás növekedését, és biztassa arra az embereket, hogy merjenek belevágni a folyamatba. 😉

Milyen az ünneplés formája?

Idén is sor kerül, mégpedig november 8-án, 16:00-19:00 között egy virtuális eseményre, melyen az alapító, Hank Fortener is felszólal. Az esemény teljesen ingyenes és bárki részt vehet rajta egy regisztrációt követően.

A virtuális esemény célja, hogy az évek során már összekovácsolódott, a virtuális térben megismerkedett, az örökbefogadás által érintett családok egy kellemes időt tölthessenek el együtt, megoszthassák egymással a tapasztalataikat, történetüket és továbbra is támogathassák, segíthessék egymást. 🥳

Hogyan csatlakozhatsz akár Te is?

Mindössze két lépés szükséges. November 9-én rajzolj egy mosolygós arcot a tenyeredbe, készíts egy képet róla, és oszd meg valamilyen közösségi oldalon a történeteddel együtt, a #WorldAdoptionDay használatával.

Támogathatod is az örökbefogadásra készülő családokat az alábbi linken keresztül: worldadoptionday.org/give. 😊

Hogyan tudsz kapcsolatba lépni a WorldAdoptionDay munkatársaival?

Az alábbi e-mail címen megoszthatod a történeted: hello@worldadoptionday.org ✉️

Emlékezz meg Te is november 9-én az örökbefogadásról, és ne feledkezz meg a mosolygós fejről sem a tenyereden! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Közösségépítés, szemléletformálás

Együtt többet tehetünk! Nincs annál nagyobb öröm számunkra, mint amikor látjuk, hogy egy kisbaba hazatérhet szerető otthonába!

Nagylelkű támogatóink segítsége nélkül számos krízisterhes anyuka maradt volna egyedül problémájával. Legyél te is támogatója ennek a felemelő munkának!

Mentorálás

Heti rendszerességgel látogatunk el gyermekotthonokba, ahol igyekszünk minél több értékes időt együtt tölteni a fiatalokkal.

Emellett zenei programokkal, szabadidős tevékenységekkel és sok-sok élménnyel igyekszünk gazdagítani a lakók életét.

Például speciális, “Hangszín” nevet viselő zenei rendezvényünkön különböző zenei stílusokkal, zenészek életútjával, hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, erdei táborunkban pedig öt felejthetetlen nyári napot tölthettünk el együtt a természetben, internet és térerő nélkül, rengeteg nevetéssel, játékkal, zenéléssel, beszélgetéssel, közös főzéssel.

Az élményprogramok mellett kiemelten fontos számunkra ez egyéni mentorálás, melynek keretében személyes beszélgetésekben igyekszünk olyan kérdésekben segítséget nyújtani mint pályaorientáció, továbbtanulás, jövő tervezés. Napi kapcsolattartással támogatjuk őket a tanulásban, a sportban, a viselkedési zavarok leküzdésében, hogy a lehető legjobban ki tudjanak teljesedni, és sikeres pályát tudjanak befutni.

A célunk az, hogy valamennyi állami gondoskodásban élő gyermek mellett álljon egy olyan mentor, aki személyre szabottan, a fiatal helyzetéhez, korához, kihívásaihoz, érdeklődési köréhez mérten tud neki támogatást nyújtani.

Prevenció

Te is úgy gondolod, hogy rengeteg krízis elkerülhető lenne megfelelő tájékoztatással?

Kapcsolódj be prevenciós programunkba, melynek keretében fiatalokat és szüleiket is megszólító, tudatos és értékorientált szexuális életre felkészítő kurzusokat szervezünk.

Célunk, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt a nemzetközileg ismert, biológiai, fejlődéspszichológiai, és kötődéselméleti szempontokra épülő szexuálpedagógiai programot, melynek segítségével a serdülők felelősségteljes, döntésképes felnőttekké válhatnak, megfelelő tájékozódási képességet szerezve az őket körülvevő információáradatban.

Küzdjünk együtt azért, hogy azok a már szinte elfeledett értékek, mint a felelős szexualitás, az önértékelés újra előtérbe tudjanak kerülni, melyek oktatása ma egyre nehezebb feladatot ró pedagógusra, iskolára, szülőkre egyaránt.


Örökbefogadáson gondolkoztok?

Kedves örökbefogadni szándékozó házaspár, köszöntelek Benneteket az oldalunkon és szeretném megköszönni, hogy érdeklődtök az örökbefogadás iránt. Lehet, hogy már határozattal is rendelkeztek és várjátok az első gyermeketek megérkezését vagy éppen egy kistestvért. 

Rendkívül fontos, hogy ez a várakozási idő reményteljes legyen számotokra, ugyanakkor reális elvárásokat tudjatok támasztani magatok és a közvetítésben résztvevő szakemberek felé.

Krízisterheseket támogatunk

Szembesültél azzal, hogy várandós vagy? Váratlanul ért ez a hír? Úgy érzed, hogy nem jókor érkezik ez a gyermek vagy olyan valakitől származik, akitől te nem szeretted volna, fordulj hozzánk bizalommal!

Beszélgessünk, találkozzunk, nézzük át együtt a helyzetedet és elmondjuk neked, hogy mi miben tudunk Neked segíteni. Az elmúlt 12 évben sok hozzád hasonló fiatallal beszélgettünk és nagy részüknek tudtunk olyat mondani vagy adni, amiért ők utólag hálásak voltak és segített nekik abban a nehéz életszakaszukban, amin éppen átmentek. 

Hidd el, hogy ha megoldhatatlannak tűnik a helyzet, amibe kerültél, úgy érzed, hogy gondot jelent a méhedben fejlődő magzat, ebből a helyzetből van kiút. Szeretnénk a döntésedben támogatni, hogy olyan döntést hozhass, amit ma, holnap és 20 év múlva is fel tudsz vállalni és ami olyan része lesz a történetednek, amivel a legbelső részed is azonosulni tud.